Венета Стефанова-Иванова става временен ръководител на Районен съд-Средец. Това реши

...
Венета Стефанова-Иванова става временен ръководител на Районен съд-Средец. Това реши
Коментари Харесай

Секси прокурорка, обвинила успешно „вълци на Путин“, става шеф на съда в Средец

Венета Стефанова-Иванова става краткотраен началник на Районен съд-Средец. Това реши във вторник Съдийската гилдия (СК) на Висшия правосъден съвет, оповестява "Флагман ".

Причината е, че сегашният началник Красимира Донева се мести в Районен съд-Бургас. Донева бе един мандат ръководител на съда в Средец в интервала 2014 – 2019 година След това Семеен кодекс разгласи няколко състезанието за поста й, само че на тях не се яви никой. Красимира Донева има право на втори мандат, само че очевидно няма такова предпочитание. Вместо това тя изиска да бъде преместена в РС-Бургас, където обаче до неотдавна нямаше свободни места.

Вече такова има, разгласи на съвещанието на Семеен кодекс Красимир Шекерджиев, - като за жалост това се дължи на умрял сътрудник.

Припомняме, че предишния месец умря арбитър Райна Кирякова.

Така Съдийската гилдия преназначи Красимира Донева за арбитър в РС-Бургас, само че считано от 1 януари. Причината за отлагането е изчакване в РС-Средец да се завърне командирован арбитър от Окръжен съд-Бургас. Иначе би било нарушено условие за съществуване на най-малко двама съдии.

Донева сега се води изпълняващ функционалностите административен началник на съда в Средец, като в първия ден на 2021 година щафетата ще поеме Венета Иванова.

Любопитен факт е, че последната до предходната година бе прокурор в Районна прокуратура-Бургас. След като завоюва конкурс за арбитър, тя бе изпратена с почести.

Припомняме, че предходният основен прокурор Сотир Цацаров я награди „ за висок професионализъм и образцово осъществяване на служебните отговорности “.

Под нейно управление са реализирани отлични резултати в следствието на безчинство, осъществено на 30 юни 2016 година на обществено място - бензиностанция в Бургас от Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М, известни в медийното пространство като „ Вълците на Путин “, осведомиха тогава от държавното обвиняване.

„ По време на досъдебното произвеждане, както и в правосъдната фаза, в границите на която бяха извършени осем правосъдни съвещания, прокурор Стефанова – Иванова бе подложена от обкръжението на обвинените – членове на формированието „ Войнски съюз “, на рецензии, насмешки и косвени закани. В Ютуб е бил основан канал „ Дело хунтата против народа “, в който са излагани изказвания, че прокурор Стефанова – Иванова е корумпирана, че извършва поръчки на премиера и ще я изправят на съд дружно със съдията. В този канал са излагани сведения за фамилията и децата й, с което явно се е целяло да бъде сплашена. Това наложи провеждането на съвещанията при засилена защита, защото на тях участваха по към 30 лица от посоченото формирование. Прокурор Стефанова – Иванова бе подложена и на медийни офанзиви, засягащи нейната професионална квалификация”, оповестиха още от прокуратурата.

Разследваните получиха неоправдателни присъди.

„ Въпреки оказания напън, прокурор Стефанова – Иванова не се поддаде, а извърши в цялостен размер своите служебни отговорности, и отстояваше отговорно и професионално тезата на обвиняването. За това основният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова – Иванова с отличие - знак „ За заслуга “ за проявен висок професионализъм, образцово осъществяване на служебните отговорности и реализиране на неоправдателни присъди на причинителите на престъплението”, показаха още от държавното обвиняване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР