Венета Петкова © Капитал Още по темата Лекторите на Retail

...
Венета Петкова © Капитал Още по темата Лекторите на Retail
Коментари Харесай

Лекторите на Retail in Detail: Венета Петкова

Венета Петкова

© Капитал Още по тематиката
Лекторите на Retail in Detail: Яни Драгов

Собственикът на най-голямата българска компания за биохрани " Смарт органик " ще приказва за трендовете, особеностите и опциите в сегмента
18 окт 2018
Кейт Маер за това по какъв начин да преобразим потребителското преживяване

Криейтив шефът " Потребителско прекарване " на международно известното студио за архитектура и дизайн Gensler е създател на знакови планове в региона на ритейла
16 окт 2018
Готови ли сте за бъдещето на търговията

Конференцията Retail in Detail ще е с фокус технологиите в бранша и какво ще желае потребителят
11 окт 2018 " Тенденцията за дигитализирането на ритейла се развива с друга скорост в другите браншове, само че несъмнено трансформира формите на търговията. До огромна степен ние, търговците, следваме тази вълна, без да сме сигурни накъде води тя. Как ще наподобява търговията след 25 години? Преди 25 години нямаше интернет и мобилни устройства. Бързата доставка беше много мудна. Днес границите са все по-лесно преодолими. Големите в ритейла вършат света все по-лесен за търговия ", споделя Венета Петкова, шеф на българския франчайз на огромните европейски марки Textura, Imaginarium, Duka и The Body Shop, които към този момент се постановиха сполучливо и на локалния пазар.

Макар бъдещето на ритейла да е мъчно предвидимо поради динамично изменящата се среда, вярната посока по думите на Петкова принадлежи на продуктите, които задоволяват нови потребности, и обслужването, което изненадва и предизвика клиента даже онлайн.

Ако погледнем в малко по-близка вероятност, все по-голям фактор, който ще дефинира посоката, са новите поколения, техните усети и методът, по който желаят да пазарят. Сега вниманието на маркетинг експерти, търговци и производители на артикули е ориентирано към поколението Millennials. Това е групата на родените сред 1980 и 2000 година Тези консуматори към този момент са тук и се намират в най-активната си фаза, а до 2025 година представителите на поколението ще са 1/3 от всички работещи по света. Millennials печели и харчи по нови правила, има нови ползи, потребности и разбирания. Това постанова смяна в моделите на търговците, които би трябвало напълно да ориентират или да приспособяват своите тактики към тези нови потребности.

Millennials ще бъдат централна тематика в презентацията на Венета Петкова. Тя е измежду лекторите на форума Retail in Detail, който ще се организира на 30 октомври в Sofia Event Center.

От 2009 година Петкова е представител за България на каталунския бранд за домакински текстил Textura. През 2011 година поема франчайзинга на профилираната верига за просветителни детски играчки Imaginarium, която има 400 магазина в 28 страни по света. От 2015 година е представител за Duka – шведски бранд за кухненски такъми, а от тази година е шеф за страната на британската марка за натурална козметика The Body Shop.
Петкова е приключила е интернационалните връзки в Нов български университет. Работила е в " Европейски институт ", а в интервала 2005-2007 година е била специалист по продажби в " Атика медия България ".

Retail in Detail е първото профилирано събитие за бизнеса с бързооборотни артикули в България. За своето тринадесетгодишно битие форумът се утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти освен за FMCG търговията и производството, само че и за ритейл бранша като цяло.
През 2018 година събитието се концентрира върху новите трендове, които трансформират търговията на дребно в международен мащаб. Повече информация за програмата и изискванията за регистрация вижте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР