Вендинг машини за лекарства може да има, но само за

...
Вендинг машини за лекарства може да има, но само за
Коментари Харесай

Министър Ангелов разкри каква е здравната ситуация у нас и заяви: Няма да има КПП-та

Вендинг машини за медикаменти може да има, само че единствено за лекарства без рецепта. Основно те могат да са обезболяващи или свалящи температурата. Министерски съвет анулира решението още в петък. Това съобщи пред БТВ здравният министър проф..

"Върнахме брифингите, с цел да може до хората да стига действителна информация, а не да се популяризират вести за затваряне на градове, КПП-та, пазаруване на съветски ваксини и други погрешни вести. Информацията ще бъде предоставяна в четвъртък в Министерството на здравеопазването, ще ги повеждам аз, дружно с представители на Щаба ", разяснява той.

Министър Ангелов бе безапелационен че, няма да се слагат контролни пунктове на изходите на градовете, затваряне на бизнеси и учебни заведения.

"В България все още няма здравна рецесия. България е на 26-то място от 29 по заболеваемост в Европа. Ситуацията е следена. Хората могат да бъдат спокойни. Броят на болните в лечебните заведения също не се е повишил в последните два месеца ", сподели още здравният министър.

"Нашите решения са на база цялата сложна информация. Нека хората прочели една публикация, да не считат, че ще променим тактиката си. Ние постановяваме ограниченията, които са най-хубави за жителите ", сподели проф..

"Дистанция, стерилизация, дисциплинираност и защитни средства са ограниченията, които хората би трябвало да съблюдават против ковид ", напомни здравният министър.

"Депутатите би трябвало да носят маски - по този начин те ще дадат образец. За неносене на маски ще има глобени представители на Националния съвет на Българска социалистическа партия след партийната колекция през уикенда. Премиерът Борисов също ще бъде санкциониран след визитата си в Ловеч. За неносене на маски ще има санкционирани и от учредяването на партията на Цветан Цветанов ", приключи министърът на опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР