Вендинг машини за билети, обновяване на системата за резервации и

...
Вендинг машини за билети, обновяване на системата за резервации и
Коментари Харесай

БДЖ ще въвежда вендинг машини за билети и обновена система за резервации

Вендинг машини за билети, възобновяване на системата за резервации и слагане на карти с маршрутната скица на влаковете на гарите и в метроспирки. Това са част от нововъведенията, които БДЖ планува за тази година , стана ясно на чуване на управлението на холдинга в парламентарната транспортна комисия, съобщи " Дарик ".
До края на годината ще бъде оповестена поръчката за нов преносим състав за линиите София-Варна и София-Бургас, които носят най-голяма част от приходите, съобщи ръководителят на управителния съвет на сдружението Григори Григоров.
Първата смяна, която пасажерите на БДЖ ще усетят, е възстановяване на положението на вагоните , уточни Григори Григоров. Плановете за тази година са в усъвършенстване и ремонт на преносимия състав да се вложат над 64 милиона лв.:
„ Имаме интензивна финансова стратегия за ремонт на към 200 вагона. Второто, което, ще се усети, е по-малки закъснения що се отнася до БДЖ. Третото, което ще се усети, е по-добра осведомителна обезпеченост от всяка позиция - информация по време на придвижването, онлайн система за закупуване на билети. Предвиждаме и уголемение на настоящите функционалности на осведомителния център и превръщането му в пълностоен център за обслужване на клиенти, защото БДЖ дава услуга. Надявам се до края на годината най-малко една или две вендинг машини на Гара София да сложим, с цел да може който идва в последния миг, да си вземе билет “, сподели Григоров.
В обновената система за резервации пасажерите ще виждат скица на купетата и ще могат да изберат място. В момента тя е в тестови интервал, като се чака да стартира да действа през юни.
Ръководството на „ Холдинг БДЖ “ си е сложило за цел до края на годината да понижи среднодневното забавяне на влаковете до под 500 минути. За месец март то е 970, а през декември предходната година е било близо 1900 минути. Пазарният разбор демонстрира, че дългите линии като София-Варна и София-Бургас носят най-голяма част от приходите, по тази причина за тях се планува закупуване на нов преносим състав, добави Григоров.
„ За линиите София-Варна и София-Бургас поръчката ще бъде оповестена тази година. Там се преглеждат няколко разновидността “, уточни той.
За среднодългите линии се преглежда вид за закупуване на нови мотриси, а останалите линии ще се обслужват с ремонтиран преносим състав. Междувременно управлението на холдинга продължава да търси опция за наемане на преносим състав, което да реши казуса с дефицита до закупуването на нов. Днес мениджърският екип разгласи, че кани всички ангажирани с железопътния превоз да споделят своята визия по отношение на рестартирането на плана „ Закупуване на нов преносим състав за потребностите на БДЖ”. Предложения и хрумвания могат да бъдат изпращани на e-mail: [email protected] или импортирани в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР