Вендинг машината, която се намира на спирката до Държавна Опера

...
Вендинг машината, която се намира на спирката до Държавна Опера
Коментари Харесай

Първите машините за зареждане на карти за градския транспорт ще заработят до дни в Бургас

Вендинг машината, която се намира на спирката до Държавна Опера Бургас, е тествана от експерти и е първата, която ще проработи в града до края на тази седмица . За облекчение на пътуващите такива устройства са инсталирани и по други огромни спирки на градския превоз. По този мотив Actualno.com беседва с шефа на Бургасбус инж. Петко Драгнев: “Машината до Операта е тествана, работи и имаме уверението на експертите, че до края на седмицата ще може да се употребява. В момента се прави профилактика. Другите две машини за зареждане на карти за градския превоз се намират на спирките в региона на УМБАЛ – Бургас в комплекс „ Зорница “. И на тях се прави профилактика. Чакахме Национална агенция за приходите да лицензира системата с цел да сме сигурни, че ще се регистрират всички доходи “.
От вендинг машините жителите ще могат да си зареждат закупените авансово пластик карти . Това се отнася за постоянните карти, които са без преференции. Картите на правоимащите ще се зареждат както до в този момент в Транспортна къща, на автогарите „ Юг “, „ Запад “ и комплекс „ Меден Рудник “.
„ От вендинг машина ще може да си закупите и карта, която е с избран брой пътувания, да вземем за пример 5-10, или карта единствено за деня на избрана сума. Когато парите в този тип карти се изчерпят, те не могат повече да се зарежда и се унищожават. Докато електронните карти, които са без преференции, могат да се зареждат посредством вендинг машините безграничен брой пъти “, изясни още Петко Драгнев.
Той добави, че не се чака смяна в цените на билетите и в разписанията на рейсовете. „ Надграждаме още малко тази система, с цел да работи обикновено и да могат бургазлии и гостите на града да се ориентират по-лесно и да имат по-голям избор на пътешестване и на таксуване в градския превоз “, споделя шефът на компанията транспортьор.
По отношение на картите за пенсионери и не са ли по-скъпи от тези в други градове в страната Драгнев разяснява: „ В Бургас пенсионерите сега пътуват на цена към 30 стотинки за едно пътешестване с пластик картите и могат да употребяват всички рейсове в града, а освен една линия. Докато в други градове си купуват карта от 2 лв., само че тя е единствено за една линия. Тук който рейс пристигна на спирката и е в дестинация която устройва пътуващия пенсионер, той може да се качи “.
На въпрос на Actualno.com, по кое време бургазлии ще употребяват екобуси, Драгнев отговори по този начин: “Процедурата за доставка на 56 броя електрически рейсове тече сега. До края на месец октомври се събират офертите и през ноември ще стартира да работи комисията по оценка на участниците “.
Бургас има потребност от по-чист въздух и се чака електрически рейсове да бъдат крачка в тази посока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР