Вендинг автоматите за лекарства да се разположени в приемното помещение

...
Вендинг автоматите за лекарства да се разположени в приемното помещение
Коментари Харесай

Пускат вендинг машини за лекарства в аптеките

Вендинг автоматите за медикаменти да се ситуирани в приемното помещение на аптеката. Това се предлага в плана за изменение на Наредбата за устройството, реда и организацията на работата на аптеките и номенклатурата на лекарствените артикули.

Проектът е оповестен на интернет страницата на Министерството на здравеопазването за 14-дневно публично разискване.

В плана се предлага в аптеката да не могат да се правят действия, отвън посочените в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина - запазване, подготвяне, пакетиране, управление, предоставяне на съвещания, разпределяне по лекарско и без лекарско наставление на позволени за приложимост в България лекарствени артикули, на медицински произведения, на диетични храни за специфични медицински цели и храни за кърмачета и преходни храни, както и хранителни добавки, козметични артикули, санитарно-хигиенни материали и избрани дезинфектанти.

Друго предложение, направено в плана, е аптеките да поддържат аптечен програмен продукт, осигуряващ естественото действие на процеса по разпределяне на лекарствени артикули, в това число и на лекарствените артикули, заплащани изцяло или отчасти от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР