Велосипедите могат да играят централна роля в по-големите европейски градове,

...
Велосипедите могат да играят централна роля в по-големите европейски градове,
Коментари Харесай

Велосипедите в Европа предотвратяват струпване в градския транспорт

Велосипедите могат да играят централна роля в по-големите европейски градове , защото държавните управления пробват да върнат хората на работа без да се струпват рейсове или влакове, откакто блокадата за ковид стартира да се облекчава, оповестява " Ройтерс ".

Англия , изоставаща спрямо континенталните си съседи, когато става въпрос за колоездене на работа, в този момент предизвиква хората да се качат на колелата като част от 250-милионния паунд незабавен деен туристически фонд , разгласен предходната седмица.

А във Франция държавното управление възнамерява да влага 20 милиона евро за създаване и субсидиране на пътувания на две колела, които като Англия ще включват краткотрайни велосипедни алеи .

Докато Амстердам в Холандия и доста градове в Северна Европа са готови за пътешестване с велосипед , в други страни неналичието на инфраструктура пречи на потреблението на колела .

Но защото работещите се стремят да заобикалят претъпкания публичен превоз , където общественото разграничаване е предизвикателство, пандемията с ковид се оказа добра за някои производители на колела .
 Франция дава 20 млн. евро на французите да карат колела
Франция дава 20 млн. евро на французите да карат колела

Средства ще се влагат за реновиране на остарели колела

Глобалните продажби на електрическите колела на известна компания от Амстердам набъбнаха с 48% сред края на февруари и средата на март, до момента в който във Англия те скочиха с 184% при започване на февруари и края на април.

" Хората са склонни да съблюдават ежедневни поведенчески процедури и модели , изключително за подвижност. Те остават в колите си и не престават да употребяват метрото. Шокът от ковид изтласка хората от естествената им процедура към нови привички ", разяснява съоснователят на компанията.

Междувременно акциите на някои английски търговци на колела и автомобилни елементи набъбнаха с 26% в понеделник, откакто английският министър на превоза съобщи, че тези, които би трябвало да пътуват до работа, би трябвало да обмислят колоездене или вървене пешком.

Компания отчела растеж означи, че сега единствено 4% от пътуванията се правят с велосипед във Англия , където колоезденето съставлява едвам 2% от всички пътувания. В Холандия е 27%.

Британският министър на превоза Грант Шапс съобщи, че пътната инфраструктура на Англия ще бъде изменена, с цел да е комфортна за повече колоездачи и добави, че ще бъдат извършени тествания за електрически скутери, с капацитет за наемане на транспортни средства по английски пътища още през юни.

Пандемията провокира нарастване на продажбите на колела в Съединените щати , разнообразни хора, които желаят да се движат по време на блокиране, и такива, които желаят да избегнат риска от заразяване в публичния превоз.

Здравето в този момент е толкоз значимо, колкото регулирането, финансовото положение и технологиите , що се отнася до смяната на навиците за подвижност, изяснява консултантът Тимо Молер. " В бъдеще доста клиенти ще избират метода си на превоз освен въз основа на цена и комфорт, само че и въз основа на възприемана опасност от зараза ".

Макар и евентуално това да е от изгода за продажбите на колела, това може да предложи и проблясък на вяра за производителите на коли, чиито продажби се сринаха от коронавирусната рецесия.

С облекчение на блокадите, някои производители на коли разяснява, че бизнесът се е възстановил .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР