Велосипедистът Иван Калчев вече е на свобода. Той беше задържан

...
Велосипедистът Иван Калчев вече е на свобода. Той беше задържан
Коментари Харесай

Освободиха от ареста велосипедиста, задържан при протеста срещу Гешев

Велосипедистът Иван Калчев към този момент е на независимост.

Той беше арестуван през вчерашния ден поради опит да спре да спре придвижването по „ Околовръстен път “ в региона на резиденция “Бояна”, където в този миг се организираше Националната конференция на прокуратурата и митинг против обвинител №1.

Калчев прекара 24 ч. в VI Районно ръководство в столицата. Мъжът твърди, че при задържането му е упражнена мощ, в резултат на което е с контузии на гръкляна. Предстои му обзор при доктор, който да откри, има ли пострадвания и да издаде здравно.

Според отбраната, задържането е било безпричинно, тъй като в заповедта за арест е посочено, че Иван Калчев е попречил работата на държавните органи. В нея, обаче, не е упоменато кой е държавният орган, с какви дейности е възпрепятствана работата и на каква заповед не се е подчинил.

Пред бТВ мъжът удостовери, че поддържа антиправителствените митинги, както и че е подготвен да взе участие и през днешния ден в гражданското неодобрение. По думите му от ден първи той е част от лагера на протестиращите на „ Орлов мост “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР