Велопоход в четири големи града събра колоездачи в подкрепа на

...
Велопоход в четири големи града събра колоездачи в подкрепа на
Коментари Харесай

Велопоход в подкрепа на хората, страдащи от хемофилия

Велопоход в четири огромни града събра колоездачи в поддръжка на българите, които страдат от хемофилия. Оказва се, че у нас за заболяването се знае малко, а болните постоянно са подложени на дискриминация.

Шествието мина през централни софийски булеварди и приключи в Южния парк. Велообиколки имаше и в Пловдив, Варна и Бургас. В нея се включиха стотици българи. Инициативата се организира за поредна година, а задачата е обществото да научи повече за по този начин наречената „ кралска болест ”.

Макар за първи път да се качва на колело, Стивън може да се похвали със забележителни умения. За разлика от множеството деца, той би трябвало да се пази даже от най-безобидното пострадване. Момченцето страда от хемофилия - генетично заболяване, при което кръвосъсирването е затруднено, а вътрешните кръвоизливи могат да застрашат живота. Инжекции поддържат положителното здравословно положение на момчето.

Хемофилията се оказва непозната за мнозина. Неотдавна заболяването на Стивън основала проблем в детската градина, в която приели детето. Майката на момченцето се надява повече хора да научат за заболяването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР