Велоалея по столичния булевард Княз Александър Дондуков ще има въпреки

...
Велоалея по столичния булевард Княз Александър Дондуков ще има въпреки
Коментари Харесай

Велоалея по Дондуков ще има въпреки запазването на паважната настилка

Велоалея по столичния бул. " Княз Александър Дондуков " ще има макар запазването на паважната настилка. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова и разясни, че в очертанията за велосипедисти ще бъдат положени равни павета. От " Московска " 33 обмислят да махнат колите, които паркират по улица " Г.С Раковски " и също да бъде построена алея за колелета.

Затварят за ремонт платното към центъра на моста " Чавдар " в София
 
По преди малко почналият ремонт на бул. " Дондуков " са налице и следващите промени в окончателния му тип. След дълги разногласия за настилката стана ясно, че паветата ще останат, само че по този начин отпадна разновидността за отделяне на велоалея. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че въпреки всичко метод се е намерил и колела ще се карат по " Дондуков ".
 
" Вече е утвърдена смяната в плана за бул. " Дондуков " с съществуването на велоалея, тъй че получихме това утвърждение от Министерството на културата и ще можем да съвместим запазването на паважната настилка с построяването на велоалея с подобаващи равни павета, които да са подобаващи за велосипедистите ", сподели тя.

Ремонтът по бул. " Дондуков " тече с цялостна мощ, тапи изнервят водачите
 
Фандъкова уточни още, че ще бъде построена и велоалея по улица " Г.С.Раковски ".
 
" Предвиждаме маркиране на велоалея по улица " Г.С.Раковски ". Знаете, че там непозволено паркират коли. Вместо да паркират, в реда на нещата е да дадем опция за безвредно придвижване на велосипедистите ", сподели още тя.
 
До две години от общината дават обещание да се стане допустимо напредването с велосипед от крайните квартали до централната част на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР