Велко Топалски Facebook Twitter Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn

...
Велко Топалски Facebook
Twitter
Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn
Коментари Харесай

Брукс Кьопка спечели US Open с рекордно постижение

Велко Топалски
Facebook Twitter Viber Още благоприятни условия за шерване Гугъл Plus LinkedIn Email 16:06, 19 юни 17, 198 0
© Reuters

Това е първа огромна купа в кариерата на 26-годишния американец от Флорида

Американецът Брукс Кьопка завоюва първата си купа от Големия шлем в голфа, откакто победи в откритото състезание на Съединени американски щати.

26-годишният играч от Флорида подвигна трофея при петото си присъединяване в US Open и изравни върха за най-вече удари под пар - 16. С толкоз приключи и Рори Макилрой през 2011 година, когато подвигна първия си мейджър трофей.

Кьопка завърши конкуренцията с 272 удара, а второто място беше поделено сред сънародника му Брайън Харман и японеца Хидеки Мацуяма. Двамата завършиха с 276 удара, или 12 под пар.

" Имах възприятието, че в никакъв случай няма да развия цялостния си капацитет. Имах положителни резултати в шампионатите през последните години, само че не успявах да направя огромен пробив. Почувствах, че би трябвало да спечелвам повече и не мога да се примиря с обстоятелството, че ще е единствено един път ", сподели Кьопка, който проработи 2.16 млн. $ от триумфа си.

Досега 26-годишният американец беше спечелил единствено един трофей от международния тур на Професионалната голф асоциация (PGA), а другите му две оценки бяха от европейския тур. Той беше избран като " най-недооценения американски голфър в света " от първенеца oт US Open 2010 Греъм Макдауъл.


© Reuters

Въпреки че изоставаше с един удар след третия кръг, американецът направи мощен финален ден и приключи с четири удара пред най-близките си съперници

Надпреварата беше завързана до самия й край, като за първи път от 1974 година имаше четирима водачи след втория кръг. Това бяха Томи Флийтууд, Харман, Кьопка и Пол Кейси, който записа три удара над пар в третия ден и се елементарни с очакванията си за купа.

Кьопка стартира последния ден с един удар пасив от Харман, само че бърдита в началните две дупки го изведоха отпред. Двамата вървяха наедно с 13 удара под пар при оставащи седем дупки до края.

Харман обаче изостана след две богита на 12-а и 13-а, а Кьопка усили разликата на три удара след бърдита на 14-а, 15-а, 16-а дупка при две такива за своя противник.

" Той беше свръхестествен. Иска ми се и аз да играех по същия метод. Не може да се опише какъв брой мощни бяха някои от ударите му ", сподели Флийтууд, който приключи четвърти при второто си присъединяване в US Open.

Турнирът ще се запомни с ранното отпадане на първите трима в международната класация - миналогодишния първенец Дъстин Джонсън, Рори Макилрой и Джейсън Дей. И тримата не съумяха да стигна до втория кръг, което се случва пръв път в историята.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР