Велин Георгиев и Атанас Христов са едва на 16 години.

...
Велин Георгиев и Атанас Христов са едва на 16 години.
Коментари Харесай

По стъпките на Илон Мъск: Младежите Велин и Атанас направиха нещо, с което скоро цяла България ще се гордее

Велин Георгиев и Атанас Христов са едвам на 16 години. Те са възпитаници в 10-ти на ПГМЕЕ Бургас и за разлика от мнозина свои връстници могат да се похвалят с нещо неповторимо – основали са електрически автомобил, който ще бъде показан на най-високо равнище – на конгрес за нововъведения, спонсориран от Shell в Лондон. Партньори на Велин и Атанас в плана са Антон Стойчев и Младен Георгиев.

Преди 30 години младежът Илон Мъск основава видеоигра, а през днешния ден е най-гениалният изобратател и мултимилиардер на планетата.

Приблизително на тази възраст Велин, Атанас, Младен и Антон вършат първия си първообраз, като че ли на смешка и в този момент са на път да получат международно самопризнание.

„ Batkomobila” (защо се носи това име вижте в нашето видео), както те са кръстили плана си, впечатлява с внедрените нововъведения – футуристичен дизайн и забавни решения, като да вземем за пример - инсталирани дискови спирачки на външната ос. Автомобилът има и извънредно невисок разход – едвам 1 KW за 160 км.

„ Това е един доста сполучлив план за нас. Построихме го за 4 месеца, изработен е от алуминиево шаси, с два предни моста за ръководства. Корпусът е изработен от стъклопаст и алуминий с плексиглас”, разкри Велин Георгиев - създател на авангардния план. Той е заложил е на нападателна предна част, тъмна гама цветове и транспарантен таван – наподобява като демоверсия на колата на бъдещето.

Велин и Атанас, които показаха плана по време на събитие, част от програмата на Българското европредседателство на Съвета на Европа.

Кметът Димитър Николов персонално се срещна с автомобила и несъмнено остана впечатлен от него.

Вижте повече в нашето видео:



Източник: Флагман.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР