Великотърновски апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража

...
Великотърновски апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона, убил 5-годишно дете, остава в ареста

Великотърновски апелативен съд удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража " за 76-годишен лидер, упрекнат в причиняване на гибел на 5-годишно дете при злополука. Това оповестяват от пресцентъра на институцията.

След извършено намерено правосъдно съвещание състав на Апелативен съд – Велико Търново удостовери определение на Окръжен съд – Русе по ЧНД 124/2019 година, с което във връзка с обвинения П. М. С. (р. 1943 г.) от Русе е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ", по отношение на повдигнато на същия обвиняване по член 343, алинея 3, прочие 4, б. " б ", вр. алинея 1, вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, за което законът планува от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е формирано по тъжба на бранителя на подсъдимия, поддържана и в правосъдно съвещание, с която се възразява, че не са налице предпоставките по член 63 алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за взимане на най-тежката мярка за неотклонение и се желае установяване на по-леката мярка за неотклонение " домакински арест ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР