Великолепното представяне на Виктория Томова на турнира в Линц, Австрия,

...
Великолепното представяне на Виктория Томова на турнира в Линц, Австрия,
Коментари Харесай

Четвърта поредна победа на Томова в Линц

Великолепното показване на Виктория Томова на шампионата в Линц, Австрия, продължава. След като преодоля три кръга квалификации 22-годишната българка завоюва и мача си от първия кръг на главната скица. Тя победи Наоми Броуди от Англия с 3:6, 7:6(6), 6:4 след борба, траяла 2 часа и 12 минути.

Така Томова записа втора победа в съществена скица на шампионата на WTA в кариерата си и си обезпечи 48 точки за международната класация. Следващата й съперничка ще бъде победителката от дуела сред поставената под номер 6 Катерина Синякова от Чехия и швейцарката Виктория Голубич.

27-годишната Броуди стартира по-добре срещата и поведе с 4:1, реализирайки пробив в четвъртия гейм. Британката, която откри място в схемата като " щастлива губеща ", резервира задатъка си и завоюва първата част. Срещата бе изцяло равностойна във втория сет, само че Вики последователно стартира да затруднява съперничката си повече при нейн сервис. Тя стигна до опция за пробив в четвъртия гейм и до три сетбола в десетия. Стигна се до тайбрек, в който българката надви с 8:6. Броуди вкара 10 аса във втората част, само че и направи 5 двойни неточности.

Загубата на сета като че ли разколеба британката, която е 132-а в света. Томова се възползва от това и стартира ослепително, като завоюва четири следващи гейма. Вики играеше чудесно, макар че имаше проблеми с травма в лявото бедро, което бе превързано в третия сет. Броуди подвигна равнището и понижи до 4:3. Тогава българката съумя да спре стремежа й и завоюва доста значим гейм. Малко по-късно, при четвъртия си мачбол, Томова подвигна победоносно ръце.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР