Великолепната питка иска качествени продукти, любяща ръка и много любов,

...
Великолепната питка иска качествени продукти, любяща ръка и много любов,
Коментари Харесай

Маслена питка със сирене

Великолепната питка желае качествени артикули, любяща ръка и доста обич, всичко останало е разказано в рецептата

Необходими Продукти

● брашно - към 1200 г
● сирене - 250 г
● яйца - 5 бр.
● жълтъци - 2 бр.
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 с.л.
● квас - 1 кубче
● кисело мляко - 400 г
● вода - 1 ч.ч. хладка
● олио - 5 с.л.
● масло - 150 г

Начин на подготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята в хладката вода, прибавете захарта и една супена лъжица брашно. Оставете маята да се задейства.

В огромна купа чукнете трите яйца и ги разбийте. Добавете киселото мляко, олиото и солта. Разбъркайте и прибавете бухналата квас. Към течните сформира добавяйте на части брашно и разбъркайте. Започнете да месите, до момента в който се получи безпрепятствено и меко тесто. Покрийте го с чиста забрадка и оставете да втаса.

Готовото тесто разделете на 5 топки. Разтопете маслото. Чукнете две яйца и ги прибавете към натрошеното сирене. Разбъркайте плънката.

Разточете всяка кора благодарение на точилка/големината да и съгласно тавата в която ще печете/. Намажете тава с незалепващо дъно с масло. Сложете първата кора, намажете от горната страна с разтопено масло и поръсете от плънката.

Работете по този начин и с останалото тесто. Най-отгоре намажете с масло. В средата поставете дребна паничка и оформите кръг. Нарежете питката на тригълници, като стигате единствено до кръга.

Усучете всеки триъгълник, като редувате един на ляво, различен на дясно. Намажете с разрушени жълтъци. Сложете тавата във фурна и загрейте до 150 градуса. През това време питката ще втаса още.

Допечете питката до 200 градуса до приемане на златист тен. Проверете готовността благодарение на дървено шишче. Готовата питка извадете от фурната, поръсете с вода и завийте за към 15 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР