Великолепната Джесика Алба е сред най-горещите актриси в света и

...
Великолепната Джесика Алба е сред най-горещите актриси в света и
Коментари Харесай

Джесика Алба: Киното е сенчест бизнес

Великолепната Джесика Алба е измежду най-горещите актриси в света и има една от най-интригуващите професионални траектории. Тя израства в Калифорния и стартира да се снима още в ранните си тийн години. В началото на новия век Джесика Алба става секс-символ и култивира репутацията на атрактивно “плажно зайче ” с функции във филми като “Град на прегрешението ”, “Опасно синьо ”, “Фантастичната четворка и сребърния сърфист ” и други Преди 10 години става майка и взема решение да смени фокуса и целите си. През 2011-а основава личен бизнес с името The Honest Company с концепцията да продава разнородни потребителски артикули, само че най-много бебешки артикули, с оптимално чист и етичен генезис и развой на произвеждане. Компанията става извънредно сполучлива, разраства се бързо и сега се прави оценка близо два милиарда $. Така сладкото “плажно зайче ” от екрана Джесика Алба заряза Холивуд и съумя да покори корпоративния свят.
 джесика алба  джесика алба  джесика алба  джесика алба  джесика алба
– Джесика, Вашата компания The Honest Company се развива извънредно сполучливо. На какво се дължи този бизнес триумф?
– Не съм сигурна, че се оправям безупречно и че всичко се дължи на мен. Старая се да бъде по едно и също време бизнесдама, майка, а и към момента съм актриса, само че не се фотографирам толкоз постоянно. Правя доста взаимни отстъпки. Двете ми деца са главен приоритет. За мен да отглеждам шастливи деца е извънредно значимо и ми дава опция да работя по-усърдно и сполучливо в другите сфери на живота ми. Умението да ръководя времето си и да отстранявам внимание на компанията е извънредно значимо. Страшно съм щастлива, че компанията стана толкоз сполучлива. Трябва да благодаря на всички хора, които вложиха толкоз доста гений и централизация в развиването и маркетирането на нашия бизнес. Моите сътрудници и чиновници са същински герои и не е допустимо да изразя с думи какъв брой доста им дължа.

-Вие имате стотици чиновници. Как сравнявате сегашната си служба с актьорската специалност?
-Шоубизнесът разчита доста на колаборацията. Работата в киното е учредена на старателна подготовка. В идеалния случай може да се забавляваш до момента в който правиш филми, само че без подготовка и централизация си жертван на крах. В шоубизнеса аз показвах своята изобретателна страна. Да ръководя бизнес ми дава опция да изразя други аспекти на характера си. Много е друго – на теб разчитат доста чиновници. Всеки със своите фантазии, страхове и цели. Няма по какъв начин да не осъзнаеш в един миг какъв брой значимо е да структурираш ръководството на бизнеса, тъй че тези хора да останат удовлетворени и да идват на работа стимулирани и енергични, с готовност да допринесат за огромната идея и за триумфа на компанията. Надявам се, че към този момент се оправям с тази задача като началник.

-Чувствате ли се удобно в ролята на водач?
-Отне ми съществено количество време да открия какъв вид водач тъкмо съм аз. Сега се усещам комфортно в тази роля. Но безспорно трябваше да се изучавам доста и да попивам доста скъпи препоръки, тактики, тактики и образци.

-Какво Ви оказа помощ да развиете самочувствието на жена, която може да ръководи бизнес за стотици милиони долари?
Първите години беше мъчно и турбулентно. Общуването с сполучливи бизнес дами като Шери Сандбърг и Мари Дилън ми даде убеденост, че и аз като жена имам каво да дам на този свят и мога да заслужва своето място на огромната маса. Сега всичко е прелестно, върви по вода, а насъбраният опит безспорно би ми оказал помощ при възможни рецесии. Защото такива постоянно се случват. В корпоративния свят в никакъв случай не знаеш какви провокации ще се появят на хоризонта. И би трябвало сериозна подготовка за по-облачни условия. Това също е значим урок, който съумях да науча през годините на насърчаване на нашата компания.

-Къде ви е по-комфортно – в средите на корпоративния хайлайф или в сърцето на развлекателната промишленост?
-Преди години хората гледаха на мен главно като на звезда и актриса, само че в този момент чувствам, че отношението се е трансформирало и към този момент съм съумяла да изградя известност на бизнес дама. Трябва да кажа, че киното въобще не е почтена, морална и чиста среда. Всъщност, киното е горист бизнес. И пребиваването там може да те приготви за действителния живот. Мозъкът ми оперира по бизнес правила. Винаги съм мислила по този метод, даже като бях в развлекателната промишленост. В прочут смисъл постоянно съм била човек, насочен към правенето на бизнес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР