Великолепен 19-каратов розов диамант бе продаден за над 50 милиона

...
Великолепен 19-каратов розов диамант бе продаден за над 50 милиона
Коментари Харесай

Диамантът Розово наследство бе продаден за 50 милиона евро на търг в Кристис

Великолепен 19-каратов розов елмаз бе продаден за над 50 милиона евро на търг в аукционната къща Кристис в Женева нощес. Това е нов международен връх за цена на карат за драгоценен камък с този цвят, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Диамантът "Розово завещание " е бил открит преди към един век в Южна Африка. Той е платен от американската бижутерска компания "Хари Уинстън ", притежавана от швейцарската часовникарска група "Суоч ", след 10-минутно наддаване с присъединяване на четирима претенденти за купувачи. Експерти от Кристис обявиха, че той е от камъните с най-чист химичен състав.

Скъпоценният камък, оценен авансово на сума сред 30 и 50 милиона $, бе незабавно преименуван от купувача на "Розово завещание Уинстън ".

"2,6 милиона $ за карат е международен връх за розов елмаз ", съобщи шефът на Кристис за Европа Франсоа Кюриел. "За мен този камък е "Леонардо да Винчи на диамантите ", добави той.

"Розовото завещание " има правоъгълна форма и е бил притежаван от семейство Опенхаймер, което в продължение на десетилетия е ръководело миннодобивната компания Де Беерс. Американският Институт за скъпоценните камъни му е определил най-високата степен на плътност на цвета (fancy vivid), показва АП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР