Великобритания заяви в четвъртък, че незабавно ще забрани ТикТок на

...
Великобритания заяви в четвъртък, че незабавно ще забрани ТикТок на
Коментари Харесай

Великобритания забрани "ТикТок" на правителствени устройства

Великобритания съобщи в четвъртък, че неотложно ще забрани " ТикТок " на държавни телефони, следвайки други западни страни, които не разрешиха притежаваното от Китай видео приложение заради опасения за сигурността, съобщи " Ройтерс ".

" ТикТок " стана обект на засилено внимание заради опасения, че потребителските данни от приложението, благосъстоятелност на основаната в Пекин компания " БайтДенс ", може да се окажат в ръцете на китайското държавно управление.

Британският Национален център за киберсигурност обсъждаше дали " ТикТок " би трябвало да бъде неразрешен за държавни телефони, до момента в който, Канада, и към този момент постановиха някои забрани за потреблението на приложението на служебни устройства.

Министърът от кабинета Оливър Даудън сподели пред Народното събрание, че държавните устройства ще имат достъп единствено до приложения на трети страни от авансово утвърден лист.

" Също по този начин ще забраним потреблението на " ТикТок " на държавни устройства, ще го създадем неотложно ", уточни той.

Забраната не включва персонални устройства и ще има лимитирани изключения, когато " ТикТок " се изисква на държавни устройства по оперативни аргументи, добави Даудън.

По думите му това е пропорционална стъпка, която следва рекомендация на специалисти по киберсигурност. Той акцентира, че " сигурността на сензитивната държавна информация би трябвало да е преди всичко ".

От " ТикТок " обявиха, че са разочаровани от решението на Англия.

" Вярваме, че тези забрани се основават на фундаментално неправилни схващания и са водени от по-широка геополитика, в която " ТикТок " и нашите милиони консуматори в Обединеното кралство не играят никаква роля ", сподели представител.

" Оставаме ангажирани да работим с държавното управление, с цел да отговорим на всички опасения, само че би трябвало да бъдем съдени въз основа на обстоятелства и да бъдем третирани еднообразно с нашите съперници ", се добавя в изказването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР