Великобритания заяви днес, че обмисля "следващи стъпки", след като Саудитска

...
Великобритания заяви днес, че обмисля "следващи стъпки", след като Саудитска
Коментари Харесай

Репортери без граница за убийството на Джамал Хашоги: Всеки компромис със Саудитска Арабия ще означава да се даде разрешение за убиване

Великобритания съобщи през днешния ден, че обмисля "следващи стъпки ", откакто Саудитска Арабия за първи път призна, че изчезналият публицист Джамал Хашоги е бил погубен в нейно консулство в Турция, съобщи Ройтерс.

"Изразяваме нашите съболезнования на фамилията на Джамал Хашоги по-късно удостоверение на гибелта му. Разглеждаме саудитското известие и нашите последващи стъпки ", сподели външното министерство. "Както съобщи външният министър, това е извънредно действие и би трябвало да се потърси сметка на виновните ", беше посочено в изказването.

Холандският министър-председател Марк Рюте сподели, че е належащо по-нататъшно следствие на гибелта на Хашоги. "Много неща към момента остават неразбираеми. Какво се е случило? Как е починал той? Кой е виновен? Очаквам и се надявам, че всички съответни обстоятелства ще бъдат ясни колкото се може по-скоро ", съобщи Рюте. "Необходимо е обширно следствие ", сподели той.

Датският министър председател Ларс Льоке Расмусен пък счита, че Саудитска Арабия не е споделила цялата истина за гибелта на журналиста Хашоги, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия ТВ2. "Самият факт, че саудитците през днешния ден потвърдиха неговата гибел, откакто изначало обясниха, че той е напуснал консулството жив, демонстрира, че ние не разполагаме с цялостната истина за това и че сме длъжни да настояваме за нея ", сподели Расмусен.

Неправителствената организация Репортери без граници пък прикани да не се прави никакъв компромис с Рияд във връзка със случая Хашоги, съобщи Франс прес. "Всеки компромис със Саудитска Арабия по отношение на убийството на Джамал Хашоги ще значи да се даде "разрешение за ликвидиране " на едно кралство, което "отвлича " и "убива " публицисти, сподели генералният секретар на Репортери без граници Кристоф Дьолоар. "Всеки опит да се понижи натиска над Саудитска Арабия и да се одобри политика на компромис ще има като следствие това да се даде "разрешение за ликвидиране " на една монархия, която хвърля в пандиза, наказа, отвлича и даже убива публицисти, които дръзват да вършат следствия и да подемат диспути ", добавя Дельор в Туитър. Той показва, че след "признаването на гибелта " на Хашоги Репортери без граници "очаква върху Саудитска Арабия да бъде извършен един съдбоносен, непрекъснат и мощен напън, с цел да се обясни цялата истина по случая и да се реализира освобождението на саудитски публицисти, които са били наказани на ужасяващи и безумни присъди ".

Any attempt to get rid of the pressure on #Saudi_Arabia and to accept a compromise policy would result in giving a « license to kill » to a Kingdom that puts in jail, lashes, kidnappes and even kills journalists who dare to investigate and launch debates. #KhashoggiMurder https://t.co/ccUxEh7HZP
— Christophe Deloire (@cdeloire) 20 октомври 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР