Великобритания заяви днес, че обмисля следващи стъпки, след като Саудитска

...
Великобритания заяви днес, че обмисля следващи стъпки, след като Саудитска
Коментари Харесай

Марк Рюте: Много неща около смъртта на Кашоги остават неясни

Великобритания съобщи през днешния ден, че обмисля " последващи стъпки ", откакто Саудитска Арабия за първи път призна, че изчезналият публицист Джамал Кашоги е бил погубен в нейно консулство в Турция, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Изразяваме нашите съболезнования на фамилията на Джамал Кашоги по-късно удостоверение на гибелта му. Разглеждаме саудитското известие и нашите последващи стъпки ", сподели външното министерство. " Както съобщи външният министър, това е извънредно действие и би трябвало да се потърси сметка на виновните ", беше посочено в изказването.

Холандският министър-председател Марк Рюте сподели, че е належащо по-нататъшно следствие на гибелта на Кашоги.

" Много неща към момента остават неразбираеми. Какво се е случило? Как е починал той? Кой е виновен? Очаквам и се надявам, че всички съответни обстоятелства ще бъдат ясни колкото се може по-скоро ", съобщи Рюте. " Необходимо е обширно следствие ", сподели той.

Неправителствената организация Репортери без граници пък прикани да не се прави никакъв компромис с Рияд във връзка със случая Кашоги, съобщи Франс прес.

" Всеки компромис със Саудитска Арабия по отношение на убийството на Джамал Кашоги ще значи да се даде " позволение за ликвидиране " на едно кралство, което " отвлича " и " убива " публицисти, сподели генералният секретар на Репортери без граници Кристоф Дьолоар.

" Всеки опит да се понижи натиска над Саудитска Арабия и да се одобри политика на компромис ще има като следствие това да се даде " позволение за ликвидиране " на една монархия, която хвърля в пандиза, наказа, отвлича и даже убива публицисти, които дръзват да вършат следствия и да подемат диспути ", добавя Дельор в Туитър.

Той показва, че след " признаването на гибелта " на Кашоги Репортери без граници " чака върху Саудитска Арабия да бъде извършен един съдбоносен, непрекъснат и мощен напън, с цел да се обясни цялата истина по случая и да се реализира освобождението на саудитски публицисти, които са били наказани на ужасяващи и безумни присъди ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР