Великобритания заяви днес, че Иран трябва да спази дадените уверения,

...
Великобритания заяви днес, че Иран трябва да спази дадените уверения,
Коментари Харесай

Лондон: Иран трябва да удържи обещанието си освободеният петролен танкер да не акостира в Сирия

Великобритания съобщи през днешния ден, че Иран би трябвало да съблюдава дадените уверения, че освободеният танкер "Грейс 1 " няма да дебаркира в Сирия в нарушаване на глобите на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"Правителството на Гибралтар е получило гаранции от Иран, че "Грейс 1 " няма да продължи към Сирия. Иран би трябвало да се придържа към уверенията, които те дадоха ", съобщи представителят на външното министерство в Лондон. "Ние няма да стоим безучастни и да позволим на Иран или другиго да заобикаля жизненоважните наказания на Европейски Съюз против режим, който употребява химически оръжия против народа си ", се споделя в изказването. "Не може да има съпоставяне или връзка с иранското недопустимо и нелегално завладяване на - или офанзиви против - търговски кораби в Ормузкия пролив и използването на глобите на Европейски Съюз против Сирия от държавното управление на Гибралтар ", акцентира представителят.

Собственикът на освободения танкер е декларирал, че той се насочва към едно средиземноморско пристанище, сподели пред иранската осведомителна организация Мехр чиновник от морската и пристанищна администрация на Иран. Служителят не показва кой е притежателят, нито кое е пристанището, съобщи Ройтерс.

ТАСС напомни, че гибралтарските управляващи задържаха на 4 юли плаващия под панамски байрак "Грейс 1 " по съмнение, че транспортира ирански нефт за Сирия в нарушаване на европейските наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР