Великобритания заяви, че руската военна разузнавателна служба ГРУ почти със

...
Великобритания заяви, че руската военна разузнавателна служба ГРУ почти със
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания обвиниха Русия за кибератаки срещу банки в Украйна, Москва отрича

Англия съобщи, че съветската военна разследваща работа ГРУ съвсем сигурно е забъркана в хакерските атаки против украински банки тази седмица, съобщи Ройтерс.

" Решението за обществено приписване на този случай акцентира обстоятелството, че Англия и съдружниците ѝ няма да толерират зловредна киберактивност ", съобщи английското външно министерство.

Преди това Белият дом също упрекна Русия за хакерски атаки против Украйна. Оттам показаха, че Москва стои зад тазседмичните хакерски атаки против украинското министерство на защитата и огромни украински банки, и предизвестиха, че в идващите дни е допустимо да последват и още, отбелязва Асошиейтед прес.

Американската съветничка по националната сигурност Ан Нюбъргър през вчерашния ден сподели, че зад осъществените в последно време поредност офанзиви от вида DDoS за блокиране на достъпа до дадена уеб услуга, засегнали за малко украински банкови и държавни уеб сайтове, стои съветското военно разузнаване.

Русия обаче отхвърля обвиняванията. Москва дефинира през днешния ден като неоснователни изказванията на американски представители, че е виновна за хакерските атаки против уеб сайтове на украински банки и държавни институции, съобщи Ройтерс, като се базира на известие в Туитър на съветското посолство в Съединени американски щати.

" Категорично отхвърляме тези безпочвени изказвания на държавното управление и заявяваме, че Русия няма нищо общо със упоменатите събития и по принцип в никакъв случай не е правила и не прави каквито и да било " зловредни " дейности в киберпространството ", уточни посолството.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР