Великобритания заяви, че никога няма да признае анексирането на Крим

...
Великобритания заяви, че никога няма да признае анексирането на Крим
Коментари Харесай

Великобритания никога няма да признае незаконното анексиране на Крим от Русия

Великобритания съобщи, че " в никакъв случай няма да признае " анексирането на Крим от Русия или на която и да е друга украинска територия " пред лицето на нападението на Путин ".

В речта си на срещата на върха на Платформата за Крим посредством видеовръзка министър-председателят Борис Джонсън съобщи, че военната, филантропичната, икономическата и дипломатическата поддръжка за Украйна би трябвало да продължи за Украйна, " до момента в който Русия не приключи тази отвратителна война и не изтегли силите си от цяла Украйна "

Отиващият си министър-председател съобщи, че " заграбването на земя през 2014 година е директен предходник на днешната война ", имайки поради анексирането на Крим, заяви анадолската организация.

" И би трябвало да имаме смирението да признаем, че не всички осъзнаваха големия мащаб на това, което се случваше по това време ", добави той.

" Всички наши страни вечно реагираха със мощ и единение, откакто Путин ескалира настъплението си против Украйна на 24 февруари тази година. "

Джонсън добави, че с противозаконното анексиране на Крим Путин е нарушил член 2 от Устава на Организация на обединените нации, Заключителния акт от Хелзинки и Договора за другарство сред Русия и Украйна.

" И от момента на анексирането насам народът на Крим е подложен на брутална и систематична акция на нарушение на човешките права ", сподели той.

Нарушенията включват " гонене на татарите, случайни арести с десетократно нарастване на задържанията през предходната година и ограничение на собствеността върху земя за съветски жители ".

Джонсън съобщи: " Путин разполагаше от ден на ден съветски сили на полуострова, трансформирайки територията във въоръжен лагер, от който да заплашва останалата част от Украйна, и по този начин Крим съответно се трансформира в стартова площадка за нашествието на 24 февруари. "

Той акцентира, че съветският президент възнамерява да направи същото и с останалата част от Украйна, както и " още подправени референдуми ".

" Така че в никакъв случай не е било по-важно за всички нас да застанем дружно в отбрана на основополагащия принцип на интернационалното право, който гласи, че никоя територия, никоя страна не може да придобива територия или да трансформира граници със силата на оръжието. "

През 2014 година Русия анексира украинския Кримски полуостров - ход, необятно обсъждан като противозаконен от интернационалната общественост, в това число от Турция и Общото заседание на Организация на обединените нации. 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР