Великобритания започва изследвания на пътния трафик и на това дали

...
Великобритания започва изследвания на пътния трафик и на това дали
Коментари Харесай

Електрическите скутери: Предпочитан транспорт по време на пандемия

Великобритания стартира проучвания на пътния трафик и на това дали при избрани условия служащи и чиновници биха избрали електрически тротинетки като желан превоз, с който да пътуват до работа по време на пандемия. Притесненията на държавното управление са, че макар избраните изгоди, то този тип превоз има и много негативи.

Правителството се надява, че електронните устройства с акумулатори, най-разпространения модел от които може да измине към 30 километра с едно зареждане, и да развие към 25 км./ч., може да са сериозна опция на публичния превоз.

За задачата държавното управление възнамерява да влага над 250 милиона паунда в построяването на велоалеи /на които е разрешено използването на елтротинетките в страната/, а проектите за огромната инвестиция ще бъдат оповестени през идната седмица от транспортния секретар Грант Шапс.

Използването на този тип различен превоз – електрическите скутери и тротинетки, както и въвеждането на друго работно време за другите чиновници, с цел да няма скупчвания в офиса, може да поддържаикономическата претовареност в час пик в страната, оповестява The Times.

Въпреки положителната концепция за обществено разграничаване посредством тротинетките, държавното управление продължава да има съществени опасения освен за здравето на пътуващите със скутери и тротинетки, само че и за това на пешеходците. Според специалисти даже приемането на стандарти за сигурност като наложителното носене на каска, светлоотразителна жилетка и ограничаване на скоростта на придвижване, може да не е задоволително.

През лятото на предходната година при случай с електрическа тротинетка умря известната телевизионна водеща и инфлуенсърка в YouTube Емили Хартридж. 35-годишната жена се сблъска с камион в Южен Лондон.

Само за предходната година в Лондон са регистрирани 31 случая със е-скутери, като те въобще не са повлияли на известността на транспортните средства. Търговците на дребно регистрират 50% повишаване на продажбите на този тип транспортни средства през последните 12 месеца.

В множеството европейски столици има и услуги за споделено каране на тротинетки, – в Париж да вземем за пример услугата има над 20 000 електронни скутери за елементарно наемане. Този тип услуга, обаче, е пред закриване поради стотиците правосъдни каузи, които се водят от жертви на катастрофи с присъединяване на е-тротинетки. На дневен ред е и въпросът по какъв начин тротинетките ще бъдат поддържани и дезинфекцирани след всеки консуматор.

Във Англия нарушителите на разпоредбите за каране на тротинетка биват наказвани с 300 паунда санкция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР