Великобритания заплашва да депортира граждани на Европейския съюз, ако не

...
Великобритания заплашва да депортира граждани на Европейския съюз, ако не
Коментари Харесай

След Брекзит: Риск от депортиране за непоискалите навреме да останат във Великобритания

Великобритания заплашва да депортира жители на Европейския съюз, в случай че не са кандидатствали в точния момент за нов имиграционен статут след Брекзит, и ще прояви благосклонност единствено в изключителни условия, описват хора, разпитани за проектите.

Правителството изготви къс лист с изключения, като обвързваните с физически или душевен проблеми, или тези с деца, чиито родители не са кандидатствали от тяхно име, показват хората, представени от " Ройтерс ".

Управляващите вкарват най-голямата от десетилетия промяна на английските гранични инспекции, поставяйки завършек на преимуществото за мигранти от Европейски Съюз пред тези от други страни. Повечето жители на съюза ще се нуждаят от някаква форма на авансово позволение от държавното управление, с цел да останат в страната.

Според държавни данни единствено малко над половината от почти 3.5 милиона жители на Европейски Съюз, живеещи във Англия, са получили новия юридически статут. Крайният период е 31 декември 2020 година

Юристи, профилирани в региона на миграцията, разясняват, че са били поканени от вътрешното министерство преди няколко месеца, с цел да прочетат новите държавни насоки за имиграцията, в които има раздел какво ще се случи на европейските жители, които не аплайват в точния момент. Правителството към момента не е съобщило по кое време ще разгласява информацията. Ако след изборите на 12 декември консерваторите изгубят, предложенията може да бъдат изменени.

" Висок предел "

" Разглеждаме относително висок предел и да се каже " забравих " няма да е задоволително ", разяснява един от юристите. " Ако някой не успее да кандидатства преди крайния период, няма да има законно право на престояване. Тогава ще се задейства развой по депортиране ".

Вътрешното министерство уточни, че хората, които пропуснат крайния период без да имат виновност за това, към момента ще могат да аплайват за законния статут.

Досега държавното управление споделяше, че чиновниците ще създадат всичко допустимо, с цел да дадат на жителите на Европейски Съюз правото да останат и не се фокусираше върху въпроса какво ще се случи на тези, които не съумеят да аплайват в точния момент.

Групи на деятели се притесняват, че доста жители на Европейски Съюз, които са законно в страната, може да бъдат подминати, а проектите всички да са се записали до края на декември идната година са прекомерно амбициозни.

Според Майке Бон, която работи за групата " Трите милиона ", подкрепяща правата на жителите на Европейски Съюз, най-уязвимите в обществото, като възрастните хора, тези, които нямат постоянна работа или жертвите на домашно принуждение, може да не съумеят да аплайват. " Много сме разтревожени за това. Това е най-голямото ни терзание. Почти всекидневно срещам хора, които знаят за схемата, само че мислят, че не е належащо да аплайват ", изяснява тя.

Процесът на кандидатстване във Англия бе подложен на критика, а хората, живели в страната от десетилетия, споделят, че са изправени пред лишена от еластичност, бюрократична система.

Дори и схемата за кандидатстване да реализира триумф на 95%, към 175 хиляди души ще останат отвън процеса.

След крайния период жителите на Европейски Съюз, които не са кандидатствали, може да сте трансфорат последователно в незаконни мигранти и държавното управление беше изрично за риска от депортиране.

Трудности

Други мигранти споделят, че компликациите с английската имиграционна система са предизвестие за жителите на Европейски Съюз.

Хари Бабу, мигрант от Индия, споделя, че е изправен пред депортиране, тъй като счетоводителят му позволил неточност в данъчната му декларация и той ще бъде осъден по силата на закон, умислен от елементи, с цел да се оправи с хора, които са опасност за националната сигурност.

През миналите три и половина години държавното управление е задържало паспорта на Бабу, което му е попречило да работи или да посещава баба си в Индия.

Бабу се преместил във Англия през 2007 година за магистратура и работил разнообразни неща, в това число бил управител за асортимент на личен състав в компанията производител на ризи Thomas Pink.

Когато обаче кандидатствал за непрекъснато местопребиваване, държавното управление декларирало, че има неплатени 1000 паунда налози. Бабу споделил, че това е неточност на счетоводителя му.

" Бях депресиран и съвсем не съм спал през миналите три години. Нямам подозрение, че хората от Европейски Съюз ще се изправят пред сходни проблеми ", показва той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (817)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР