Великобритания заплаши във вторник, че ще блокира възможността руските компании

...
Великобритания заплаши във вторник, че ще блокира възможността руските компании
Коментари Харесай

Лондонската фондова борса се готви да отреже руснаците от достъп до капитали

Англия заплаши във вторник, че ще блокира опцията съветските компании да набират капитал в Лондон и ще разкрие кой действително има компании и парцели, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Западът би трябвало да остане обединен във връзка с цената на Москва за спор под каквато и да е форма, нужно е по-добро коодриниране в името на тежки санкции за Русия, съобщи министър председателят Борис Джонсън в диалог с Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия.

Руският външен министър Сергей Лавров разяснява в сряда, че Русия ще отвърне, в случай че Англия наложи нови наказания против Москва поради рецесията в Украйна.

Русия струпа войски и военна техника до украинската граница, навличайки си предизвестия от Англия, Съединени американски щати, Европейския съюз и други съдружници за фрапантни стопански наказания, които ще бъдат задействане сега, в който Владимир Путин подреди някаква инвазия.

Миналата седмица Англия вкара ново законодателство, което ѝ разрешава да постанова по-широки наказания, в сравнение с можеше преди, на съветски физически и юридически лица, посочени като участници в дестабилизирането на Украйна или в поддръжка на съветското държавно управление.

Това се случва, откакто години наред Лондон е обсъждан като изключително удобна дестинация за съветските олигарси и техните големи активи. В парламентарен отчет на Обединеното кралство от 2020 година се споделя, че това положение е разрешило " изпирането " на противозаконни финанси посредством това, което стана известно като лондонската " пералня "..

Британският министър председател Борис Джонсън сподели пред кореспонденти, че държавното управление ще се насочи към съветски банки и съветски компании.

" Ние... се приготвяме, тъй че да предприемем стъпки или да доразвием към този момент направеното, с цел да покажем какво се крие зад фасадата на съветските парцели, без значение дали в този град или другаде..., да свалим маската на съветската благосъстоятелност върху компании ", сподели той.

" И също по този начин да предприемем стъпки, с цел да немогат съветските компании да набират капитал на лондонските финансови пазари. Така че това е доста, доста сериозен пакет ".

Англия не посочи кой ще попадне под глобите, само че даде обещание, че няма къде да се скрият съветските олигарси.

Лондон е известна дестинация за съветски компании, набиращи капитал.

Най-големите съветски IPO бяха разбъркване на 10.7 милиарда $ от петролната компания " Роснефт " в Лондон и Москва през 2006 година Но бързината за набиране на капитал се забави след анексирането на Крим през 2014 година Компаниите като цяло минаха към московската борса.

Миналата година търговецът на дребно Fix Price имаше двойно листване в Лондон и Москва, като събра 2 милиарда $ - най-голямото IPO от налагането на западни наказания през 2014 г.

На Лондонската фондова борса има 24 листвания на депозитарни разписки от компании, регистрирани в Русия, което значи, че те могат да бъдат търгувани от Лондон. Сред тях са кредитори като " Сбербанк " и ВТБ, енергийният колос " Газпром " и петролната компания " Лукойл ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР