Великобритания вярва, че Иран е извършил . Това заяви в

...
Великобритания вярва, че Иран е извършил . Това заяви в
Коментари Харесай

Великобритания вярва, че Иран стои зад атаката срещу танкера

Великобритания има вяра, че Иран е направил. Това съобщи в неделя английският външен министър Доминик Рааб, представен от " Ройтерс ".

Лондон работи с сътрудниците си по координиран отговор на офанзивата.

" Обединеното кралство осъжда противозаконното нахлуване, осъществено върху търговски транспортен съд край крайбрежията на Оман, при което починаха английски и румънски жители, съобщи той. Смятаме, че тази офанзива е умишлена, целенасочена и очевидно нарушаване на интернационалното право от Иран. "

Той сподели още, че английските оценки са стигнали до заключението, че е " доста евентуално " Иран да е атакувал танкера благодарение на един или повече дронове.

Припомняме, че Яир Лапид по-рано през днешния ден разиска с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън " взаимна битка против иранския гнет " и създаването на " действителен и ефикасен отговор " на случая.
 Двама починали при нахлуване над израелски танкер в Арабско море Обновена
Двама починали при нахлуване над израелски танкер в Арабско море

Предполага се, че нападението е с дрон, починалите са румънски и английски жители

Официалният представител на иранското външно министерство Саид Хатибзаде разяснява, че обвиняванията за присъединяване на Техеран в нападението сещу танкера " Мърсър Стрийт " са неоснователни . " Израел би трябвало да спре тези неоснователни обвинявания . Осъждаме такива изказвания. Това не е първият път, когато Израел насочва такива обвинявания против Иран ".

Иран стои зад офанзивата против японския танкер " Мърсър стрийт ", плаващ под либерийски байрак, обвързван с израелски милиардер. Това разкри в петък " Ройтерс ". Агенцията се базира на три източника от разследващите служби в Съединени американски щати и Европа.

Британското издание " Файненшъл таймс ", базирайки се на неназован американски чиновник, заяви, че офанзивата е могла да бъде осъществена благодарение на претрупан с експлозиви дрон , който се е разрушил в кораба.

" Мърсър стрийт " е благосъстоятелност на японски корабособственик и плава под флага на Либерия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР