Великобритания вдигна максимално нивото на заплаха от терористично нападение след

...
Великобритания вдигна максимално нивото на заплаха от терористично нападение след
Коментари Харесай

Великобритания повиши нивото на заплаха от тероризъм до критично

Англия подвигна оптимално равнището на опасност от терористично нахлуване след бомбения гърмеж в лондонското метро, заяви Ройтерс.

За четвърти път през последните 11 години то е " сериозно ", което значи непосредствена заплаха от атентат.

Премиерът Тереза Мей предизвести в телевизионно изказване, че през идващите дни по улиците ще се движат въоръжени служители на реда и военнослужещи.

" За този интервал военни ще заменят служителите на реда при защитата на някои обекти, които не са обществено налични ", сподели Мей, откакто свика изключително съвещание на държавния комитет по сигурността КОБРА.

По думите й решението за повишение на равнището на опасност е било взето по съвет на Центъра за разбор на тероризма – самостоятелна организация, която дефинира заплахата от тероризъм въз основата на разследващи данни.

По последни данни 29 души са потърпевши от изгаряния от самоделното взривно устройство, което се възпламени във трен на станция " Парсънс Грийн ". Отговорност за нападението пое джихадистката формация " Ислямска страна ". В момента тече интервенция по издирванто на причинителите на атентата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР