Великобритания възнамерява да повиши размера на медицинския данък за чужденците

...
Великобритания възнамерява да повиши размера на медицинския данък за чужденците
Коментари Харесай

Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци

Великобритания има намерение да увеличи размера на медицинския налог за чужденците до 625 английски лири годишно от 2021 година Това заяви английският министър на външните работи Доминик Рааб, представен от ТАСС.
Предвижда се след Брекзит той да обхване и жителите на Европейския съюз, за които сега няма никаква такса за включване в здравната система.
Целта на плануваната от държавното управление мярка е Обединеното кралство да може да покрие разноските на националната здравна система. От нея се чака през 2021 година в бюджета на Националната здравна работа да влязат 500 милиона паунда.
За първи път медицински налог за чужденци беше въведен през 2015 година Тогава той възлизаше на 200 паунда на година. Впоследствие обаче беше нараснал до актуалните 400 паунда годишно.
Медицинският налог е част от ограниченията за нова имиграционна политика, които разгласи през днешния ден Консервативната партия. Други ограничения са равнене на разпоредбите за всички имигранти, без значение дали идват от Европейски Съюз или въпреки това, изчакване 5 години за достъп до помощи от обществените фондове.
В момента жителите на Европейски Съюз чакат за това нормално към 3 месеца, за допускане в страната ще е нужно авансово да има отправена покана за работа, без значение от коя част на света идва чужденецът, а изключения ще се вършат само за висококвалифицирани учени и за искащите да стартират бизнес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР