Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната

...
Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната
Коментари Харесай

Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи

Англия вкарва наложителна 14-дневна карантина за всички идващи в страната пасажери от 8 юни поради пандемията от Covid-19. Наличието на негативен тест за ковид не е съображение за отбягване на карантината, заяви българското Министерство на външните работи.

Най-рано 48 часа преди датата на идване във Англия пътуващите би трябвало да попълнят електронен формуляр. В него те би трябвало да дават данни за контакт, пътен проект и адрес, където ще прекарат карантината.

Формулярът е оповестен на следния адрес: https://www.gov.uk/uk-border-control. Разпечатано на хартия или непокътнато в телефона копие на попълнения формуляр би трябвало да бъде показано при идване на границата на Англия.

Гражданите, които влизат на територията на страната и отхвърлят да попълнят формуляра, може да бъдат санкционирани със 100 английски лири, както и да не бъдат позволени в страната.

Ако идващият не може да уточни съответен адрес, на който ще прекара 14-дневната карантина, ще му бъде обезпечено настаняване за негова сметка в жилище, обезпечено от английското държавно управление. Властите ще правят инспекции на посочените в електронните формуляри адреси за съблюдаване на карантината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР