Великобритания въвежда нови по-строги ограничения от 4-та степен, които влизат

...
Великобритания въвежда нови по-строги ограничения от 4-та степен, които влизат
Коментари Харесай

Нови по-строги ограничения във Великобритания за някои райони

Великобритания вкарва нови по-строги ограничавания от 4-та степен, които влизат в действие от среднощ през днешния ден (19-ти против 20-ти декември). Те ще обзет районите Лондон, Кент, Есекс и Бедфордшир и ще важат най-малко до 30 декември. Промените се вкарват поради открит в страната нов вариант на Ковид-19, който съгласно публично изказване на английския министър председател Борис Джонсън, се популяризира доста по-лесно, оповестиха от Министерство на външните работи.
Съгласно новите правила всеки, който се опита да напусне Лондон, може да бъде задържан. Забраняват се срещите на закрито с всеки, който не е част от надлежно домакинство. Жителите на тези региони следва да останат по домовете си, в случай че не се постановат пътувания до работното място, при положение, че не могат да работят от вкъщи си.
 Случаите на COVID-19 във Англия надминаха 2 милиона Случаите на COVID-19 във Англия надминаха 2 милиона
Броят на откритите случаи на коронавирусна зараза във Англия е надхвърлил 2 милиона, демонстрират данни, оповестени в събота на...
Други възможни изключения са обучение, грижа за деца, или физич​ески извършения навън. Разрешават се срещи с до едно лице от друго домакинство, само че единствено на открити публични места.
В зоните, които са в 4-та степен, се анулира опцията за образуване на така наречен Коледни балони, до момента в който в регионите в степени от 1 до 3 опцията за събирания на до три семейства се лимитира единствено до Коледа (25 декември), а не за в началото оповестените 5 дни (23-27 декември). Събиранията за отбелязване на Нова година остават неразрешени във всички региони.
Ограниченията от 4-та степен ще се ползват във всички области, които в този момент са в 3-та степен на рестрикции, включително Кент, Бъкингамшир, Бъркшир, Съри (с изключение на Уейвърли), Госпорт, Хавант, Портсмут, Ротър, Хейстингс, Бедфорд, Централен Бедфорд, Милтън Кейнс, Лутън, Питърбъро, Хертфордшир, Есекс (с изключение на Колчестър, Утълсфорд и Тендринг). Те ще важат и във всички 32 региона на Лондон.
Всички „ несъществени “ бизнеси, предоставящи услуги, следва да затворят. Това включва фризьорски салони и салони за хубост, фитнес зали и уреди за отдих. На жителите на регионите в степен 4 се не разрешава пътешестване в чужбина за празниците.
 Борис Джонсън няма да стяга още ограниченията по Коледа Борис Джонсън няма да стяга още ограниченията по Коледа
Британският министър председател Борис Джонсън в сряда се опълчи на апелите за стягане на рестриктивните мерки поради ковид по време на Ко...
Населението от другите елементи на страната следва да заобикаля визити на региони, попадащи в 4-та степен на ограничаващи ограничения. Летищата във Англия за в този момент остават отворени.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763 или по електронната поща: [email protected], [email protected], [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР