Великобритания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната

...
Великобритания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната
Коментари Харесай

14 дни карантина, ако кацнете на Острова

Великобритания вкара наложителна 14-дневна карантина за всички идващи в страната пасажери по отношение на пандемията от COVID-19. Ограничението влиза в действие от 8 юни.

Наличието на негативен тест за ковид не е съображение за отбягване на карантината. Ако такова нарушаване бъде открито на територията на Англия, на нарушителите ще бъде налагана санкция от 1000 лири.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат опция да вкарат самостоятелен метод по отношение на неспазващи карантината. Срещу жителите, отказали да заплатят санкцията,  може да бъде заведено правосъдно дело и да им бъде постановявана неограничена по мярка глоба.

Най-рано 48 часа преди датата на идване във Англия пътуващите би трябвало да попълнят електронен формуляр. В него те дават данни за контакт, пътен проект и адрес, където ще прекарат карантината. 

Разпечатано на хартия или непокътнато в телефона копие на попълнения формуляр би трябвало да бъде показано при идване на границата на Англия. Гражданите, които влизат на територията на страната и отхвърлят да попълнят формуляра, може да бъдат санкционирани със 100 английски лири, както и да не бъдат позволени в страната.

Ако идващият не може да уточни съответен адрес, на който ще прекара 14-дневната карантина, ще му бъде обезпечено настаняване за негова сметка в жилище, обезпечено от английското държавно управление. Властите ще правят инспекции на посочените в електронните формуляри адреси за съблюдаване на карантината.

Задължителната 14-дневна карантина планува изключения за идващи във Англия медицински експерти, които имат отношение към лечението на коронавирус; водачи на тежкотоварни транспортни средства и автобуси; пасажери, идващи от Общата зона за пътешестване, обхващаща Ирландия, остров Ман, Нормандските острови; сезонни служащи, които ще би трябвало да се самоизолират на работните си места, където нормално са ситуирани и техните жилища.

Карантината не се отнася и за жителите, които пътуват пренос през Англия и не минават граничен надзор. Ако директното пътешестване допуска пренощуване, то пасажерите могат да пресечен карантината, с цел да изоставен страната. Пълен лист на изключенията е оповестен на портала на английското държавно управление.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР