Великобритания увеличава помощта за палестинците с с 10 милиона лири

...
Великобритания увеличава помощта за палестинците с с 10 милиона лири
Коментари Харесай

Риши Сунак: Великобритания увеличава помощта за палестинците

Англия усилва помощта за палестинците с с 10 милиона лири в отговор на филантропичната рецесия в линията Газа. Това разгласи английският министър-председател Риши Сунак. Той прикани Израел да се опита да сведе до най-малко жертвите измежду цивилното население, съобщи Ройтерс.

Англия усилва помощта за палестинците

Жителите на линията Газа са под блокада, откогато Израел стартира най-интензивните си бомбардировки и обсада след опустошителното нахлуване през границата от палестински бойци на групировката “Хамас ” на 7 октомври.

“Увеличаваме помощта си с една трета в допълнение с 12,18 милиона $. Разгръща се остра филантропична рецесия, на която би трябвало да отговорим ”, сподели Сунак.

“Трябва да подкрепим палестинците, тъй като те са жертва на “Хамас ”

Европейската комисия разгласи в събота, че утроява актуалната си филантропична помощ за Газа до 75 милиона евро.

Сунак заяви, че след нападението на “Хамас ” преди девет дни минимум 6 английски жители са убити, а още 10 са изчезнали, като за някои от тях има опасения, че са мъртви.

Британският министър председател съобщи, че поддържа безусловно правото на Израел да се пази, да преследва Хамас, да взема назад заложници и да укрепва дълготрайната си сигурност.

“Това би трябвало да бъде направено в сходство с интернационалното филантропично право, само че също по този начин би трябвало да се признае, че те са изправени пред злостен зложелател, който се прикрива зад цивилни жители ”, сподели Сунак.

По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган организира телефонен диалог с английския министър председател Риши Сунак. Това оповестиха пред кореспонденти в кабинета на турския водач.

“По време на диалога бяха разисквани настоящото положение на израелско-палестинския спор, политиките, които би трябвало да се следват за определяне на мир в района, както и незабавни ограничения за разрешаване на тежката филантропична рецесия. Ердоган означи, че интернационалната общественост, би трябвало да предприеме ефикасни стъпки против нарушаванията на човешките права в линията Газа Той сподели, че е належащо да се помнят неизпълнените обещания, дадени на Палестина в продължение на доста години и извършване на настояванията вместо провокативни стъпки, които задълбочават рецесията “.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР