Великобритания удвоява разходите за подготовка за Брекзит без сделка тази

...
Великобритания удвоява разходите за подготовка за Брекзит без сделка тази
Коментари Харесай

Как Великобритания ще похарчи парите за Брекзит без сделка

Великобритания удвоява разноските за подготовка за Брекзит без договорка тази година, откакто министър председателят Борис Джонсън съобщи, че страната ще напусне Европейския съюз със или без съглашение на 31 октомври. Финансовият министър Саджид Джавид разгласи, че заделя още 2.1 милиарда паунда за подготовка за излизане без договорка. Според опозиционната Лейбъристка партия държавното управление пилее пари.

Обявените тази година разноски значат, че държавното управление е заделило общо 6.3 милиарда паунда за подготвеност за този сюжет. " Ройтерс " показва разбивка защо ще бъдат изхарчени парите.

Лекарства

Правителството разгласи, че ще похарчи спомагателни 434 милиона паунда, с цел да подкрепи подсигуряването на доставките на жизненоважни медикаменти и медицински артикули, както и спомагателни благоприятни условия за превоз и депозиране.

Информационна акция

За да бъдат готови хората и бизнесът за Брекзит без договорка, 138 милиона паунда ще се похарчат за една от най-мащабните в спокойно време осведомителни акции и за спомагателна консулска поддръжка за жителите, живеещи в други страни.

Границата

Правителството ще похарчи спомагателни 344 милиона паунда за нови гранични и митнически интервенции, в това число за спомагателни 500 гранични чиновници и удвояване на поддръжката за митническите чиновници, които би трябвало да оказват помощ за попълване на митнически заявления от фирмите.

Обединеното кралство

Правителството ще обезпечи още 1 милиард паунда за държавни служби и за децентрализираните администрации в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Управляващите по-рано оповестиха, че ще похарчат 4.2 милиарда паунда, а на хиляди хора бе предоставено да работят по подготовката на " корав " Брекзит.

От тези 4.2 милиарда паунда:

Вътрешното министерство, което управлява имиграционната система, получава 935 милиона паунда за подготовка за Брекзит без договорка, съгласно документ, оповестен от финансовото министерство през юни.

Министерството на околната среда получи 787.5 милиона паунда, а отделът за доходи и митници - 676.7 милиона паунда.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (634)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР