Великобритания трябва да намери начин да напусне Европейския съюз организирано,

...
Великобритания трябва да намери начин да напусне Европейския съюз организирано,
Коментари Харесай

Филип Хамънд: Смяната на Тереза Мей няма да реши проблема с Брекзит

Великобритания би трябвало да откри метод да напусне Европейския съюз проведено, вместо да се пробва да смъкна министър-председателката Тереза Мей, съобщи през днешния ден финансовият министър Филип Хамънд, представен от Ройтерс.

На въпроси на телевизия " Скай " по отношение на изявления в печата за скрит план на министри за събаряне на Мей и дали тя е изгубила поддръжка, Хамънд отговори: " Не. Изобщо не мисля по този начин ".

" Смяната на премиера няма да ни помогне. Откровено казано да се приказва за промяна на играчите на игралното поле сега съставлява предоставяне на воля на персонални пристрастености ", акцентира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Запитан дали се пробва да реализира издигането на английския първи министър Дейвид Лидингтън, който в действителност се явява заместител на Мей, за краткотраен министър председател, Хамънд отхвърли.

" Реалист съм и считам, че може и да не осигурим болшинство за договорката на министър-председателката (за Брекзит), и в случай че това стане, Народното събрание ще би трябвало да реши освен срещу какво е, а и какво поддържа ", сподели министърът.

Коментирайки вероятните варианти за Брекзит Хамънд означи, че не е сигурен, че в Народното събрание има задоволително болшинство за привикване на втори референдум, само че посочи, че това предложение е разбираемо.

Ясно е, че в случай че през идващите дни Камарата на общините не утвърди договорката на премиера, ще би трябвало да направи опит да обезпечи болшинство зад друго предложение, което да се придвижи, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР