Великобритания трябва да намали прага на заплатата за мигранти до

...
Великобритания трябва да намали прага на заплатата за мигранти до
Коментари Харесай

Експерти съветват Великобритания да намали планирания праг на заплата за мигранти

Великобритания би трябвало да понижи прага на заплатата за мигранти до 25 600 паунда (33 650 долара) годишно, с цел да подкрепи попълването на работни места след Брекзит. Това се показва в отчет на Консултативния съвет по миграцията, представен от " Ройтерс ", който предизвестява, че плануваната съществена промяна на имиграционната система може да засегне икономическия напредък.

С напускането на Европейски Съюз от Англия, държавното управление вкарва най-голямата съществена смяна на граничния надзор от десетилетия, поставяйки завършек на преимуществото, което се даваше на мигрантите от Европейски Съюз пред тези от други страни.

Предложените промени ще създадат по-трудно за жителите на Европейски Съюз да работят във Англия след Брекзит, намалявайки сумата, която те ще печелят, само че в същото време ще облагодетелства идващите служащи от страни отвън Европейски Съюз.

Консултативният съвет по миграцията, самостоятелен орган, който поучава държавното управление, предложи да се понижи минималния общ предел на заплатата за квалифицирани мигранти от 30 000 паунда с 4400 паунда годишно. Би Би Си разяснява, че квалифицираните мигранти от страни отвън Европейски Съюз сега би трябвало да имат предложение за работа с минимална заплата от 30 000 паунда.

Председателят на самостоятелния орган Алън Манинг съобщи, че рекомендациите им евентуално ще понижат бъдещия напредък на английското население и на стопанската система в съпоставяне със свободата на придвижване, употребявайки прагове за умения и заплати.

Целта на рекомендациите е да подкрепят новата имиграционна политика на премиера на Англия Борис Джонсън, която ще бъде въведена от началото на идната година.

Съветниците предлагат доста по-отворена система за висококвалифицираните мигранти, за които се счита, че имат извънреден гений - музиканти и учени. Консултативният съвет твърди, че сегашният предел за издаване на работни визи е прекомерно ограничителен, отбелязва " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Говорител на премиера сподели, че държавното управление деликатно ще прегледа отчета преди да показа повече елементи от новата система. " Правителството ще вкара по-строга и по-справедлива учредена на точки имиграционна система от 2021 година, която ще приветства гении от целия свят и ще понижи нискоквалифицираните мигранти, понижавайки цялостния брой ", уточни той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (441)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР