Великобритания трябва да намали дипломатическия си състав в Русия с

...
Великобритания трябва да намали дипломатическия си състав в Русия с
Коментари Харесай

Москва: Великобритания трябва да си прибере още 50 дипломати


Англия би трябвало да понижи дипломатическия си състав в Русия с 50 души, заяви съветското външно министерство.

Новите ограничения се преглеждат като наказване за апелите към съдружниците на Англия да експулсират съветските дипломати.

"Русия предлага паритет. Британската страна има допълнително 50 души", съобщи представителят на външното министерство Мария Захарова пред Агенция Франс Прес.

В петък Москва извика английския дипломат Лори Бристоу и даде месец на Лондон да понижи броя на дипломатическия личен състав със същия брой, с който това прави Русия във Англия.

На Бристоу беше предадена протестна нота по отношение на "провокативните и неоснователни дейности на английската страна, които провокираха безпричинно експулсиране на съветски дипломати от разнообразни държави", споделиха в петък от външното министерство на Русия.

До момента на 150 съветски дипломати беше разпоредено да изоставен Съединените щати, членки на Европейски Съюз, страни от НАТО и други народи в взаимност с Англия поради отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му на английска територия при започване на март.

По-рано този месец Русия изгони 23 английски дипломати, затвори английско консулство в Санкт Петербург и спря активността на Британския съвет.

Това стана, откакто Англия изгони 23 съветски дипломати и приключи контактите на високо ниво, наред с други ограничения.

В петък Русия експулсира дипломати от 23 други страни - множеството от тях членки на Европейски Съюз - в ответни ограничения против Запада./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР