Великобритания трябва да наложи пълна забрана на бензиновите и дизеловите

...
Великобритания трябва да наложи пълна забрана на бензиновите и дизеловите
Коментари Харесай

Великобритания иска да се сбогува напълно с бензиновите и дизеловите коли до 14 години

Великобритания би трябвало да наложи цялостна възбрана на бензиновите и дизеловите коли до 2032 година и да заложи на напълно екологични коли. Тази концепция са коментирали представители на Народното събрание в страната в границите на полемика по тази тематика, написа Bloomberg.

Според комисията по бизнес енергий и индустриална тактика държавното управление на Острова би трябвало да ограничи изцяло придвижването на този вид коли в идващите 14 години или 8 години по-рано от в началото заложената цел.

Предложението слага спомагателен напън върху английския министър председател Тереза Мей за предприемане на по-сериозни ограничения за запазване на околната среда.

Въпреки че кабинетът на Мей разгласи преди време, че страната би трябвало да бъде международен водач при електрическите коли, от комисията упорстват, че е належащо да се обезпечи поддръжка за фирмите, инсталиращи зарядни устройства.

" На фона на цялата изразителност за това, че Обединеното кралство би трябвало да бъде международен водач при електрическите автомобили, действителността е такава, че държавното управление не съумява да се оправи фактически с амбициозната си цел ", счита ръководителят на комисията Рейчъл Рийвс.

През юли 2017 година Англия разгласи, че продажбите на бензинови и дизелови коли би трябвало да бъдат неразрешени до 2040 година. Планът включваше вложението на над 800 милиона паунда или 1 милиард $ за стимулиране навлизането на електрически автомобили.

Прогнозите са, че до 2040 година по пътищата на Острова ще се движат най-малко 17 милиона еко коли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР