Великобритания трудно би могла да противостои на военната мощ на

...
Великобритания трудно би могла да противостои на военната мощ на
Коментари Харесай

Лондон: Не можем да спрем бойната мощ на Москва

Великобритания мъчно би могла да противостои на военната мощност на Русия и на други страни, в случай че не влага още средства в своите въоръжени сили, счита началникът на английския общоприет щаб, представен от BBC.

В готова за тирада, публикувана авансово от министерството на защитата, военачалник Ник Картър декларира, че Русия развива все по-агресивни въоръжени сили и е демонстрирала към този момент в Сирия, че може да употребява високотехнологични ракети с огромен обхват.

Освен това съгласно военачалник Картър редица военни маневри, които извърши предходната година Русия, са представлявали симулации на офанзиви против Северна Европа - от Калининград до Литва.

"Трябва да реагираме на тези закани още в този момент, не можем да си позволим да стоим със скръстени ръце ", ще съобщи военачалник Картър пред Кралския институт за въоръжените сили в Лондон - мозъчен концерн за проучвания в защитата и сигурността.



"Способността да предвиждаме заканите и да реагираме ще намалее, в случай че не поддържаме ниво като това на нашите съперници ", акцентира шефът на английския общоприет щаб. За да възпират действително заканите, английските войски би трябвало да разполагат с благоприятни условия на модерно равнище, за бързо взимане на решения и бързо разполагане на сили, прибавя той.

Генералът ще приказва за "все по-реалните закани, представляващи риск " за Обединеното кралство, показва Кралският институт за въоръжените сили. Изявленията му ще бъдат направени след години съкращения на разноските и бюджетни ограничавания, съществено засегнали английските въоръжени сили и станали причина за напън върху финансовия министър Филип Хамънд.



Според печата министърът на защитата Гавин Уилямсън приканва да бъде повишен бюджетът на въоръжените сили. Изявленията на военачалник Картър евентуално ще засилят натиска върху финансовия министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР