Великобритания след Brexit ще на едно по-хубаво място. Това е

...
Великобритания след Brexit ще на едно по-хубаво място. Това е
Коментари Харесай

Експерт: Великобритания ще е на едно по-хубаво място след Brexit

Англия след Brexit ще на едно по-хубаво място. Това е страна, която е посочила във вековете, че знае по какъв начин да пази личните си ползи. Това сподели Никола Янков, ръководещ сътрудник и ръководител на Съвета на шефовете на Expat capital, в предаването „ Светът е бизнес “ с водещ Ивайло Лаков.

Според Янков комерсиално съглашение до края на преходния интервал сред Лондон и Брюксел ще бъде контрактувано, а ролята на Лондонското Сити ще остане непроменена.

„ Лондон ще остане финансовия център, който е сега, даже след Brexit. Значението му може да бъде понижено маргинално “.

Янков обаче счита, че България, за разлика от Англия, би трябвало да се стреми към намиране на мястото си в европейското ядро.

„ България се „ клати “ сред Запада и Изтока. Тя би трябвало едностранно и дефинитивно да се закачи за Западния план. Като цяло стопанската система ѝ не е толкоз мощна и диверсифицирана, с цел да устои независимо на ветровете на глобализацията “.

По думите на Янков страната ни изпраща добра фискална година, проблематичните фактори са неналичието на промени и натрупването на задължения в държавните предприятия. Той предвижда рекомендация за участие на България в ERM II от страна на Европейската централна банка.

Друга тематика, на която гостът се спря, е постигнатото комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай на първа фаза. По негово мнение обаче това не трансформира цялостната картина, тъй като Щатите не престават да нападат Китай по всевъзможен метод, в това число и посредством своите западни съдружници.

„ Сделката (между Вашингтон и Пекин) по-скоро е жест към американските фермери, които са главните гласоподаватели на президента Доналд Тръмп “, означи финансистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР