Великобритания ще започне към края на 2018 г. тестове в

...
Великобритания ще започне към края на 2018 г. тестове в
Коментари Харесай

Полуавтономни камиони тръгват във Великобритания

Англия ще стартира към края на 2018 година проби в действителни условия на полуавтономни товарни камиони, свързани с безжична връзка. Правителството на страната е заделило за плана сума в размер на към 10,4 млн. $, съобщи Ройтерс.

Главната машина в колоната се ръководи от човек по обичайния метод - с волан, педали за газ и спирачка. Останалите два камиона повтарят дейностите на лидера. В техните кабини също има хора, подготвени във всеки миг да поемат ръководството.

Очаква се придвижването в колона да докара до по-ниски разноски на гориво, защото автоматизирано ръководените машини изпитват по-малко въздушно противодействие. Вследствие на това понижава и замърсяването на въздуха.
В допълнение, посредством групиране на камионите в колона може по-ефективно да се употребява потенциалът на автомагистралите, като по този начин ще намалеят тапите. Подобни нововъведения към този момент възнамеряват и други страни в Европа, както и Съединени американски щати.

Разбира се, всеобщото въвеждане в употреба на полу- и изцяло самостоятелни камиони ще стане откакто бъде обезпечена сигурността на придвижването по пътищата. Именно с тази цел ще се проведат тестванията във Англия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР