Великобритания ще загуби 100 млрд. паунда годишно до 2030 г.

...
Великобритания ще загуби 100 млрд. паунда годишно до 2030 г.
Коментари Харесай

Икономиката на Великобритания ще се свие с 4% заради Brexit

Англия ще загуби 100 милиарда паунда годишно до 2030 година поради съглашението за Brexit. Това сочи изследване на Националния институт за стопански и обществени проучвания (NIESR), представено от BBC.

Според данните брутният вътрешен артикул на страната ще се стопи с 3,9% по отношение на равнището, на което би бил, в случай че Англия остане в Европейски Съюз.

" Това е еквивалентно на загуба на стопанската система на Уелс или лондонското Сити ", се показва в изследването.

Експерти прецизират, че аргументите за този резултат ще бъдат главно трудности в региона на услугите, които ще създадат този бранш на стопанската система по-слабо прелъстителен и в последна сметка ще доведат до стесняване на вложенията от Европейски Съюз и понижаване на успеваемостта на английските служащи.

Авторите изследват и разновидността за излизане на страната от Европейски Съюз без съглашение. За Обединеното кралство този вид се оказва още по-скъп - Брутният вътрешен продукт би се свил с 5.5 %, или 140 милиарда паунда годишно.

Споразумението за Brexit бе утвърдено от Европейски Съюз в неделя. Самото овакантяване на Англия ще стане факт на 30 март следващата година.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР