Великобритания ще въведе поетапно граничен контрол върху стоките, идващи от

...
Великобритания ще въведе поетапно граничен контрол върху стоките, идващи от
Коментари Харесай

Великобритания въвежда поетапно от догодина граничен контрол за стоките от ЕС

Великобритания ще вкара поетапно граничен надзор върху стоките, идващи от Европейския съюз, след края на преходния интервал на Брекзит в опит да смекчи удара за фирмите, към този момент потърпевши от коронавирусната пандемия, предадоха Ройтерс и ТАСС.
Правителството, което в началото планираше от 2021 година да наложи цялостен надзор върху вноса от Европейски Съюз, заяви, че ще вкара измененията на няколко стадия до 1 юли следващата година, отбелязва Българска телеграфна агенция. По този метод на компаниите ще бъде обезпечено повече време за подготовка с документите.
От 1 януари идната година вносителите на общоприети артикули като електроника и облекло ще разполагат с шест месеца за попълване на митнически заявления
Митата ще би трябвало да се заплащат, само че заплащанията ще могат да се отсрочват, до момента в който не бъдат направени митническите заявления, а в това време фирмите ще би трябвало да помислят по какъв начин да регистрират Данък добавена стойност върху вносни артикули. От април ще бъде въведено наложително подаване на заявления при импорт на скотски артикули и растения, а от юли ще има цялостна инспекция за всички търговци и артикули.
Правителството дава пакет от 50 милиона лири за набиране на личен състав, образование и ново компютърно съоръжение за фирмите, работещи в митническия бранш.
Британските управляващи ще изградят нови гранични уреди за осъществяване на инспекции и ще обезпечат поддръжка за пристанищата, които се нуждаят от нова инфраструктура.

Междувременно зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович заяви, че Обединеното кралство е уведомило на виртуални договаряния през днешния ден, че няма да изиска удължение на договарянията за бъдещите връзки. Следващата среща на сходно ниво ще бъде през септември, а до тогава договарянията не престават.

" Европейски Съюз остава открит за удължение. Остава още доста несвършена работа. Време е да се премине от планове към дейности ", разясни Шефчович.

Наскоро основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние посочи, че Европейски Съюз може да обезпечи удължение с една или две години, както плануват постигнатите до момента договорености, стига Лондон да изиска и европейските страни да се съгласят. По неговите думи Лондон разполага с още две седмици, с цел да предприеме този ход.

От Еврокомисията прецизираха, че в понеделник ще се организира видеоконференция на ръководителите на комисията Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли с английския министър председател Борис Джонсън.

В договарянията за бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел съвсем няма прогрес от февруари, а срокът на преходния интервал след излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 януари изтича в края на годината. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР