Великобритания ще въведе нов набор от индикатори за ранно предупреждение,

...
Великобритания ще въведе нов набор от индикатори за ранно предупреждение,
Коментари Харесай

Обединеното кралство с нови показатели за ранно предупреждение за икономическа криза

Великобритания ще вкара нов набор от знаци за ранно предизвестие, ориентирани към по-бързото определяне на идващия огромен стопански спад.

За основа на тези знаци ще послужат размерът на пътния трафик, данъчните заявления за бизнеса и продължителността на времетраенето на престоя на корабите в пристанището. Службата за национална статистика е подложена на напън да употребява повече цифрови данни, основани от бизнеса и потребителите, които други статистически организации употребяват в своите стопански изследвания.

"Политиците и анализаторите се нуждаят от по-бърз взор върху положението на стопанската система на Обединеното кралство, с цел да могат да вземат осведомени своевременни решения по стопански въпроси, като да вземем за пример за определянето на лихвените проценти ", съобщи Луиза Нолан водещ експерт по данните на Службата за национална статистика.

Новите индикатори ще бъдат пуснати през април и в множеството случаи те ще бъдат разполагаем един месец по-рано от данните за брутния вътрешен артикул, главната мярка за това какъв брой бързо се разраства или понижава стопанската система. От Службата за национална статистика (СНС) предизвестяват да не се употребяват новите индикатори като предиктори на Брутният вътрешен продукт, само че обявиха, че в същото време те ще могат да разпознават огромни промени в икономическата интензивност.

"Имаше изненадващо добра корелация сред нововъведените знаци за импорт и експорт и статистиката за трафика за тежкотоварните коли в Англия като се наблюдаваше сходство с някои стопански събития, като да вземем за пример финансовата рецесия. Статистиката на трафика може да бъде потребна също по този начин и при измерването на това до каква степен английската стопанска система може да нарасне без това да сътвори несъразмерен инфлационен напън. ", показват от СНС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР