Великобритания ще участва с отбор от 31 души на Световното

...
Великобритания ще участва с отбор от 31 души на Световното
Коментари Харесай

Великобритания с отбор от 31 души на Световното у дома

Великобритания ще взе участие с тим от 31 души на Световното състезание по лека атлетика на домашна сцена в Бирмингам от 1 до 4 март. Действащите европейски първенци в зала Лаура Мюир, Аша Филип и Андрю Поци затвърдиха местата си в отбора на националния шампионат в Бирмингам през уикенда. Мюир ще започва на 1500 и 3000 м. Миналата година тя завоюва европейските трофеи в двете дисциплини.

A post shared by Andrew Pozzi (@apozzi93) on Feb 18, 2018 at 10:49am PST
Към тях ще се причисли олимпийският, международен, европейски и първенец от Игри на английската общественост в скока на дължина Грег Ръдърфорд, който получи особено място в отбора, защото Англия е хазаин на шампионата.

A post shared by Greg Rutherford (@gregjrutherford) on Feb 19, 2018 at 11:50am PST
Националните първенци от предходната седмица Чиджинду Уджа, Ейлид Дойл, Шелайна Оскан-Кларк, Джейн Уайтман и Ейлис МакКолган също си осигуриха място в тима, а Катарина Джонсън-Топмсън е приела поканата на IAAF да се състезава в петобоя.

Най-младата в тима е 19-годишната Хана Уилямс, която е включена в щафетата на 4 по 400 м.

Другите спортисти, които са селектирани въз основа на семейството на Англия са Роби Грабарц и Морган Лейк в скока на височина, както и Елиът Джайлс в бягането на 800 м.

“Тази година е невероятна за нашите спортисти на интернационалната сцена и чакаме с неспокойствие да забележим по какъв начин ще се показват през 2018 г.”, сподели Нийл Блек от локалната атлетическа федерация.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР