Великобритания ще трябва да издигне кандидат за еврокомисар, ако остане

...
Великобритания ще трябва да издигне кандидат за еврокомисар, ако остане
Коментари Харесай

Възможността Комисията Юнкер да работи и след 1 ноември - все по-реална

Великобритания ще би трябвало да издигне претендент за еврокомисар, в случай че остане в Европейски Съюз след 1 ноември. Това удостовери през днешния ден на конференция представител на Европейската комисия, представен от в.Сега.
В същото време договарянията за новата Европейска комисия изостават и спазването на първичните периоди за съставянето на идната Европейска комисия става по-трудно. Все по-реална става опцията Комисията " Юнкер " да продължии да действа и след 1 ноември, тъй като новият ръководител Урсула фон дер Лайен не може да образува екипа си.
Основна спънка за това е Франция, поради това, че към момента не е предложила нов претендент за еврокомисар. Говорителят на Европейска комисия разясни, че условието на новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за най-малко две имена(мъж и жена) за еврокомисар от страна се резервира.
Въпросът с предстоящите номинации остава открит и след вчерашния диалог на Фон дер Лайен с френския президент Еманюел Макрон. По думите на представителя диалогът е бил „ добър и конструктивен “. Защо и по какъв начин беш
Френският претендент за еврокомисар, отговарящ за вътрешния пазар в Европейски Съюз беше отхвърлена Силви Гулар, която трябваше да поеме сектор " вътрешен пазар " можете да прочетете в тази публикация.
По думите на представителя на Европейска комисия откритите въпроси са част от " триизмерна главоблъсканица ".
Към компликацията на задачата се прибавя комплицираната вътрешнополитическа конюнктура в Румъния. Говорителят на Европейска комисия означи, че Фон дер Лайен е поканена на съвещанието на Европейския съвет в края на седмицата и ще има опция да беседва с държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз.
По неговите думи Европейският парламент и различен път е отхвърлял претенденти за еврокомисари, без това да слага под въпрос болшинството при гласуването на състава на цялата комисия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР