Великобритания ще стане първата държава в света, която изисква потребителите

...
Великобритания ще стане първата държава в света, която изисква потребителите
Коментари Харесай

От юли само пълнолетните потребители ще могат да гледат порно във Великобритания

Великобритания ще стане първата страна в света, която изисква потребителите да потвърдят, че са пълнолетни, преди да влязат в порносайтове. Новите ограничения влизат в действие от 15 юли, заяви държавното управление.

Според тях доставчиците на онлайн порнография ще бъдат длъжни да организират строги инспекции, с цел да подсигуряват, че потребителите в действителност са на възраст над 18 години. При нарушавания заплащанията към тях ще бъдат спирани или ще бъдат блокирани за потребителите във Англия. Надзорът ще се реализира от Британския ръб за подредба на филмите.

" Проверките ще бъдат строги – няма да може просто да напишете дата на раждане или да извършите отметка ", написа в известието на кабинета.

Някои от най-големите уеб сайтове ще употребяват системата AgeID, която изисква регистрация посредством имейл, а по-късно потребителят избира по какъв метод да потвърди възрастта си – посредством мобилния си телефон, кредитна карта, паспорт или шофьорска брошура. Има опция и да се купи ваучер за достъп до системата, като възрастта на клиента се удостоверява на място.

" Прекалено елементарно е децата да получат достъп до наличие за възрастни онлайн. Въвеждането на ограничавания за възраст е първо за света и сме намерили баланс сред неприкосновеността и нуждата да защитим децата ", разяснява министърът за цифровите промишлености Маргот Джеймс.

Правителството е инструктирало платформите да желаят информация единствено за възрастта, само че не и други персонални данни на потребителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР