Великобритания ще се сдобие с нов премиер идната седмица и

...
Великобритания ще се сдобие с нов премиер идната седмица и
Коментари Харесай

Великобритания ще се сдобие с нов премиер идната седмица

Великобритания ще се снабди с нов министър председател идната седмица и това ще е или досегашната министърка на външните работи Лиз Тръс, или досегашният министър на финансите Риши Сунак, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ето по какъв начин ще протече промяната във властта. Утре, на 5 септември, в 11,30 по Гринуич, ще бъде разгласен резултатът от гласуването за нов водач на Консервативната партия. Гласува членската маса на партията по пощата. Новият водач става и нов министър председател на мястото на Борис Джонсън.

След оповестяването на резултатите, във вторник, на 6 септември, традицията ще бъде нарушена и вместо в Бъкингамския замък, английската кралица Елизабет Втора ще одобри и назначи за министър председател новия водач на Консерваторите в замъка Балморал в Шотландия. Това се постанова заради нейни епизодични проблеми с напредването, поради които тя няма да пътува до Лондон.

Преди това обаче се чака Джонсън да направи изказване пред " Даунинг стрийт 10 ", а след това той също ще пътува до Шотландия, с цел да връчи оставката си на кралицата, което ще стане по обед. След това новият закостенял водач ще има среща с кралицата, която ще изиска от него да сформира кабинет. После новоназначеният министър председател ще се върне назад в Лондон, с цел да произнесе тирада пред " Даунинг стрийт 10 " и да разгласи по-късно състава на кабинета си.

Първото съвещание на новото държавно управление ще бъде в сряда. После новият министър председател ще отиде в Камарата на общините за първи парламентарен надзор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР