Великобритания ще предложи безвъзмездни средства в размер на стотици милиони

...
Великобритания ще предложи безвъзмездни средства в размер на стотици милиони
Коментари Харесай

Обединеното кралство изсипва за култура 400 милиона британски лири

Англия ще предложи безплатни средства в размер на стотици милиони лири за подкрепяне на възобновяване на културни обекти и обекти на историческото завещание, наранени от пандемията, разгласи държавното управление на 2 април.

Около 2700 организации, в това число музикалния фестивал в Гластънбъри, ще се възползват от безвъзмездните средства в размер на 400 милиона английски лири (550 милиона $ и 470 милиона евро), се споделя в изказване на министерството на културата.

Парите са част от фонд за възобновяване на културата в размер на 1,57 милиарда английски лири, основан от държавното управление, с цел да помогне на бранша, затворен на фона на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид.

Министърът на културата Оливър Даудън сподели, че фондът към този момент е „ оказал помощ на хиляди организации за просвета и завещание в цялата страна да оцелеят в най-голямата рецесия, с която в миналото са се сблъсквали “.

" Сега оставаме до тях, до момента в който те се приготвят да посрещнат публиката ", добави той.

Според държавните проекти за облекчение на рестриктивните мерки, места като музеи, театри и кина ще отворят порти най-рано на 17 май.

Бенефициенти на новите безплатни средства са Националният футболен музей в Манчестър, Royal Shakespeare Company и редица самостоятелни кина и театри.

English Heritage Trust, който се грижи за исторически монументи, ще получи 23,4 милиона английски лири, с цел да покрие загубите, свързани с COVID-19, и да поддържа вложенията в съществена поддръжка.

Театралните и кино звезди Джуди Денч, Джули Уолтърс, Хю Боневил и Стивън Фрай приветстваха финансирането.

Поради рестриктивните мерки от ковид, уредниците на фестивала в Гластънбъри обявиха на 31 март, че виртуално събитие ще бъде излъчено онлайн през май, откакто за втора поредна година са принудени да анулират представления пред публиката.

Англия, една от страните, най-силно наранени от пандемията в света, е записала близо 127 000 смъртни случая от Коронавирус и 4 350 266 случая на болни.

Въпреки това, ежедневните позитивни проби непрекъснато падат през последните седмици на фона на сполучлива акция за имунизация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР