Великобритания ще поиска кратко отлагане на излизането си от Европейския

...
Великобритания ще поиска кратко отлагане на излизането си от Европейския
Коментари Харесай

Лидерката на Камарата на общините: Ще искаме кратко отлагане на Брексит

Великобритания ще изиска малко отсрочване на излизането си от Европейския съюз, планувано за 29 март, и желае да бъде отвън Европейски Съюз преди изборите за Европейски парламент в края на май, сподели през днешния ден лидерката на Камарата на общините, консерваторката Андреа Ледсъм, представена от Ройтерс.

Ледсъм, която е и член на екипа от основни министри на премиерката Тереза Мей, напомни, че Евросъюзът е този, който ще реши дали да разреши отсрочване на Брексит и какъв брой дълго да бъде то. Тя добави, че не желае огромно закъснение.

"Абсолютно значимо е ние да бъдем отвън Европейски Съюз преди евроизборите. Би било неуместно хората, които гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз, да видят по какъв начин ние излъчваме претенденти на тези избори ", сподели Ледсъм пред английското радио Ел Би Си.

По-рано през днешния ден английските медии оповестиха, че министър председателят Тереза Мей ще изиска през днешния ден в писмо до Европейски Съюз малко отсрочване на Брексит.

Само девет дни преди плануваната дата на Брексит, 29 март, избрана от Мей преди две години, когато публично беше задействан член 50 от Договора за Европейски съюз, се чака английският министър председател да изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, в което да изиска пролонгация.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази мнение, че съгласно него отлагането на Брексит няма да бъде гласувано на идната на следващия ден среща на водачите на Европейски Съюз. Според него ще бъде плануван ексклузивен Европейски съвет за другата седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР